[Amibroker] Plugin do danych Stooq

Opinie, rekomendacje, porady, rozwiązania problemów

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez endriu » 2010-12-19, 11:41

Kod: Zaznacz wszystko
tez tak mam z tym drazeniem :),


Czata włąśnie odpaliłem na pierwszym kompie. Kuźwa pytanie tylko dlaczego nie działa plugin ?. Java jest, ISPAG działa, a wykresy nie chcą sie otwierać....

Format c: i wgranie odpowiedniego systemu tylko i wyłącznie dla tego (jakże pomocnego) pluginika ....
Ech .... coż za dylemat ....

"Format czy nie format, oto jest pytanie ....." :).
Pozdrawiam
Endriu
Awatar użytkownika
endriu
 
Posty: 72
Dołączenie: 2010-09-30, 18:41

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2010-12-19, 12:43

heh ... no na to pytanie nie odpowiem

sprobuj jeszcze zrobic jeden numer, w Amibrokerze - menu Tools->Preferences, zakladka Miscellaneous - Additional Settings - zaznacz 'Display plugin activity'

potem sprawdz ile pobranych barów sie wyswietla na dole
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez marr » 2010-12-19, 14:49

marr
 
Posty: 9
Dołączenie: 2006-06-23, 18:47

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez endriu » 2010-12-21, 09:19

"[...]
heh ... no na to pytanie nie odpowiem
sprobuj jeszcze zrobic jeden numer, w Amibrokerze - menu Tools->Preferences, zakladka Miscellaneous - Additional Settings - zaznacz 'Display plugin activity'
potem sprawdz ile pobranych barów sie wyswietla na dole
[...]"


Zrobiłem jak zaleciłeś, ale oczywiście: "0 bars retrieved durin 0.062 sec".
Co za pech.

P.S. Mysłałem że może to być problem związany z internetem. Podpiąłem komp w którym plugin działa do neta gdzie plugin nie działą i wszystko jest OK - nie jest to wina neta.
Na kompie na którym plugin nie diałą mam wgrane dwa systemy na jedną partycję. (dwa XP - z jednego nie korzystam, przypadkowo wgrany jakieś parę lat temu). Może to jest przyczyna. (póki co formata nie zrobiłem - żal mi tych wszystkich ustawień).

P.S. Wydaje mi się, że bez debugowania kodu źródłowego i sprawdzenia gdzie tkwi błąd się nie obejdzie.... cholerka.
Pozdrawiam
Endriu
Awatar użytkownika
endriu
 
Posty: 72
Dołączenie: 2010-09-30, 18:41

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2010-12-21, 16:39

szkoda ze nie udalo sie nam zgadac na czacie to bysmy na biezaco sprawdzili gdzie moze tkwic przyczyna
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez endriu » 2010-12-21, 21:04

rot napisał(a):szkoda ze nie udalo sie nam zgadac na czacie to bysmy na biezaco sprawdzili gdzie moze tkwic przyczyna


Może się jakoś zgadamy na czacie w najbliższym czasie. Będę w miarę możliwości na nim się pojawiał, i jeśli mogę prosić, to prosze cię o to samo ciebie drogi kolego Rot.
Pozdrawiam
Endriu
Awatar użytkownika
endriu
 
Posty: 72
Dołączenie: 2010-09-30, 18:41

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2010-12-22, 11:24

bede pewnie dopiero jutro
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez mauro24 » 2011-04-10, 13:09

Witam,

Nie wiem czy się u was coś wyjaśniło z tym pluginem ale mam ten sam problem.
Po zainstalowaniu zgodnie z instrukcją mam komunikat ze mam "Not enough data available".
Kiedyś miałem podobny problem tylko w innym przypadku, jak załadowałem dane do amibrokera ze stooq.pl.
Nie pamiętam jak to rozwiązałem.
Może macie już jakieś rozwiązanie tego problemu?

Pozdrawiam,

M24
mauro24
 
Posty: 8
Dołączenie: 2008-10-12, 21:55

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2011-04-11, 10:12

tak, problem jest rozwiazany
jak nie zapomne jutro wrzuce wersje z poprawka
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2011-04-12, 10:33

tu macie wersje z poprawka, jakby cos nie dzialalo piszcie
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez mauro24 » 2011-04-12, 16:13

Witam,

Dzieła Pięknie!!

Zrobiłeś kawał dobrej roboty!!
Dziękuję Bardzo Mocno.

Pozdrawiam,

Mariusz
mauro24
 
Posty: 8
Dołączenie: 2008-10-12, 21:55

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez mauro24 » 2011-08-03, 17:32

Witam,

Właśnie zauważyłem ze plugin już nie działa i widnieje jako EXPIRED.
Czy jest możliwe abyś to naprawił albo czy jż nie będzie działał ze względu na zmianę wprowadzoną na stooq z bazą danych?

Pozdrawiam,

Mariusz
mauro24
 
Posty: 8
Dołączenie: 2008-10-12, 21:55

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2011-08-04, 11:58

tu masz nowa wersje .. dodalem m.in. pobieranie LOP-u dla instrumentow kontraktowych

PS:
napisz na priva swojego maila to wysle jeszcze jeden bonus ktory Cie ucieszy .. ;)
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez mauro24 » 2011-08-04, 14:33

Hej,

Wysłałem wiadomośc na priva, a piszę tu ponieważ nigdy nie pisałem żadnych wiadomości na priv w tym serwisie.

Pozdrawiam,

Mariusz
mauro24
 
Posty: 8
Dołączenie: 2008-10-12, 21:55

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez mirobe » 2011-11-02, 17:33

Witam,

Dzisiaj plugin oznajmił mi, że wygasł. Czy kolega planuje publikację jeszcze jakiejś wersji :-) ?

RM.
Awatar użytkownika
mirobe
 
Posty: 356
Dołączenie: 2007-12-15, 23:50
Miejscowość: Gdynia

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2011-11-02, 21:15

mirobe napisał(a):Dzisiaj plugin oznajmił mi, że wygasł. Czy kolega planuje publikację jeszcze jakiejś wersji :-) ?


oczywiście ... plugin będzie cały czas aktualizowany, można go pobrać tutaj:

https://sites.google.com/site/amitoolbox/resources/StooqDataAdapter.dll?attredirects=0&d=1
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez wojtek656 » 2011-11-02, 23:03

Czy da sie jakos polaczyc ten plugin z pluginem statica3 ? zeby dzialal ten intraday
wojtek656
 
Posty: 3
Dołączenie: 2011-11-02, 23:01

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2011-11-03, 09:20

wojtek656 napisał(a):Czy da sie jakos polaczyc ten plugin z pluginem statica3 ? zeby dzialal ten intraday


chodzi Ci o Statica 2 ?

da sie polaczyc, tyle ze ... mowiac obrazowo:

- w Statica 2 nie ma np. tickera HGPLN.F
- Stooq ma ticker HGPLN.F ale historie intraday 1min dla niego ma tylko pare dni wstecz
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez wojtek656 » 2011-11-03, 12:17

Ja rozumiem, ze nie wszystko bedzie dzialac w intraday ale np statica2 nie zaimportuje mi danych daily od poczatku gpw itp :)
wojtek656
 
Posty: 3
Dołączenie: 2011-11-02, 23:01

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2011-11-03, 15:53

wojtek656 napisał(a):Ja rozumiem, ze nie wszystko bedzie dzialac w intraday ale np statica2 nie zaimportuje mi danych daily od poczatku gpw itp :)


jak chcesz tylko spolki z GPW to da sie to zrobic

tu masz przyklad jak zrobilem takie cos dla DAX-a .. do pewnego momentu sa dane tylko EOD, a od pewnego momentu sa dane intra z ktorych mozna zlozyc EOD .. oczywiscie normalnie jest bez tych poziomych kresek i skale sa zachowane, tutaj dalem taki wykres tylko zeby pokazac o co chodzi

w tej chwili nie mam czasu zeby sie tym zajac, moze kiedys znajde chwilke

DAX Daily + Intra (Mixed Mode).png
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

PoprzedniaNastępna

Powróć do Programy AT

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości