[Amibroker] Plugin do danych Stooq

Opinie, rekomendacje, porady, rozwiązania problemów

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez mauro24 » 2011-11-03, 16:12

Hej,

A czy jest możliwość uzyskania tego co ostatnio mailem?
Tamto też wygasło:(


Pozdrawiam,

Mariusz
mauro24
 
Posty: 8
Dołączenie: 2008-10-12, 21:55

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2011-11-03, 16:27

mauro24 napisał(a):A czy jest możliwość uzyskania tego co ostatnio mailem?


sprawdz poczte
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez kor » 2012-01-03, 17:40

Konrad możesz wrzucić aktualnego plugina?

dzięki z góry i pozdrawiam
kor
 
Posty: 10
Dołączenie: 2006-06-20, 10:44

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2012-01-03, 23:01

kor napisał(a):Konrad możesz wrzucić aktualnego plugina?

dzięki z góry i pozdrawiam


https://sites.google.com/site/amitoolbo ... ects=0&d=1

tu wrzucilem najnowsza wersje juz pare tyg. temu
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez lukasz.porebski » 2012-07-04, 09:58

Czy można prosić o tą instrukcję.doc? Nie wiem jak zainstalować tego Plugina aby automatycznie ściągał dane (był podłączony)...
lukasz.porebski
 
Posty: 1
Dołączenie: 2012-07-04, 09:46

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2012-07-04, 20:06

lukasz.porebski napisał(a):Czy można prosić o tą instrukcję.doc? Nie wiem jak zainstalować tego Plugina aby automatycznie ściągał dane (był podłączony)...


wysłałem mailem
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez tbckt » 2012-07-07, 17:32

witaj. Czy moge również prosić i instrukcję?
tbckt
 
Posty: 1
Dołączenie: 2012-07-07, 17:29

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2012-07-08, 11:42

tbckt napisał(a):witaj. Czy moge również prosić i instrukcję?


Instrukcję i aktualną wersję pluginu można pobrać pod adresem:

https://sites.google.com/site/amitoolbox/download
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez ion2 » 2013-01-19, 13:48

Witam. Mam pytanie do autora pluginu. Chciałem go wypróbować, wyświetla na zielono status połączenia ze stooq, ale po wpisaniu tickera wyświetla żądanie kodu autoryzacji, a po poprawnym wpisaniu go zgłasza że jest nieprawidłowy. Jest jakieś rozwiązanie?
kod.PNG
ion2
 
Posty: 2
Dołączenie: 2013-01-19, 13:42

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2013-01-24, 09:22

jesteś może za firewallem lub w jakiejś sieci firmowej ?
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez ion2 » 2013-01-25, 00:01

rot napisał(a):jesteś może za firewallem lub w jakiejś sieci firmowej ?

Firewall zwykły windowsowy, żadnej sieci. Wyłączyłem na chwilę i nic to nie dało. Sądząc po pytaniu - u ciebie działa w porządku?
st.PNG


a tego to wcześniej nie widziałem, nie wiem co to ma znaczyć - brzmi absurdalnie - ale w takim razie spróbuję jutro ;-)
ion2
 
Posty: 2
Dołączenie: 2013-01-19, 13:42

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2013-01-25, 23:10

ion2 napisał(a):
rot napisał(a):jesteś może za firewallem lub w jakiejś sieci firmowej ?

Firewall zwykły windowsowy, żadnej sieci. Wyłączyłem na chwilę i nic to nie dało. Sądząc po pytaniu - u ciebie działa w porządku?

tak, u mnie działa bez problemów

a tego to wcześniej nie widziałem, nie wiem co to ma znaczyć - brzmi absurdalnie - ale w takim razie spróbuję jutro ;-)


takie są uroki korzystania z wersji free :)

podaj mi maila np na PW .. to zobaczę o co może chodzić z problemem
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rivendell » 2013-02-20, 22:38

A ja spróbuję jutro odpalić to wszystko (plugin oraz czat) w pracy, bo pói co nie działą. JRE mam zainstalowane.
rivendell
 
Posty: 3
Dołączenie: 2013-02-20, 22:09

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez banqrut » 2013-03-22, 10:46

A jak zmienić zakres dat/danych na wykresie? Przy pomniejszaniu wykresu (przycisk "-") zatrzymuje się w pewnym momencie i nie wyświetla już starszych danych.
Roken Drol !!!
Awatar użytkownika
banqrut
 
Posty: 228
Dołączenie: 2009-01-10, 20:17
Miejscowość: Rybnik

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2013-03-24, 12:24

banqrut napisał(a):A jak zmienić zakres dat/danych na wykresie? Przy pomniejszaniu wykresu (przycisk "-") zatrzymuje się w pewnym momencie i nie wyświetla już starszych danych.


a ile barów masz ustawione w Database Settings ?
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez banqrut » 2013-03-27, 08:31

Preferences/Default database settings:
- in-memory cache size(max.symbols) - 15000
(max.megaBytes) - 1023
- default number of bars for new DBs - 2000.

Tak mam :-)

EDIT:
Ok, znalazłem: Database settings/number of bars - 50000. Przy ustawieniu interwału minutowego - na wykresach z dzienną świeczką czasami nie wystarcza.
Dzięki za pomoc.
Roken Drol !!!
Awatar użytkownika
banqrut
 
Posty: 228
Dołączenie: 2009-01-10, 20:17
Miejscowość: Rybnik

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2013-03-28, 09:36

w instrukcji pisze przecież żeby ustawić interwał EOD
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez klubow » 2013-09-23, 13:31

Witajcie,
Czy sa jakies ograniczenia co do ilosci symboli pobieranych przez plugin z danych Stooq ?
A moze Stooq ogranicza ilosci ?

Zaimportowalem ponad 3000, niektore sie pobraly inne nie, baza w Ami jest ustawiona na max.
klubow
 
Posty: 1
Dołączenie: 2013-09-23, 13:24

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2013-10-01, 08:29

klubow napisał(a):Witajcie,
Czy sa jakies ograniczenia co do ilosci symboli pobieranych przez plugin z danych Stooq ?


nie ma takiego ograniczenia
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez Goral » 2015-02-27, 21:36

Witam wszystkich. Jestem tu nowy, to tak na wstępie :)
Mam pytanie, prześledziłem forum, ale nie znalazłem podobnego przypadku do mojego..
Po ściągnięciu pliku z linków jakie znalazłem.. i umieszczeniu pliku wtyczki (dll) w katalogu plugins w amibrokerze, Amibroker go nie widzi, gdy wchodzę przez Tools->Plugins->Load po prostu go nie widać - więc utknąłem na samym początku ..:(
PS
Pracuje na windows8 i to jeszcze na macu ale nie wiem czy to ma coś do rzeczy, ogólnie to z komputerów laikiem jestem.. Pozdrawiam i z góry dzięki za podpowiedzi.
Goral
 
Posty: 1
Dołączenie: 2015-02-27, 20:06

PoprzedniaNastępna

Powróć do Programy AT

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość