[Amibroker] Plugin do danych Stooq

Opinie, rekomendacje, porady, rozwiązania problemów

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2015-03-02, 19:30

a czy Amibroker jest 32bit-owy ? czy 64bit-owy ?

jeżeli 32bit-owy i plugin ciągle nie jest widoczny trzeba we właściwościach pliku nacisnąć 'Odblokuj' i spróbować ponownie
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez milus » 2015-03-13, 13:13

Hej, może będziecie w stanie mi pomoc. Po reinstalacji Windowsa i probie odpalania bazy w AB z pluginem wywala mi błąd i nie mogę nic na to poradzić. Blad taki oto pokazuje:

AmiBroker version 5.30.0.5100
( cooltool.dll 5.29.9, mfc42.dll 6.6.8063, msvcrt.dll 7.0.7600 )

Microsoft Windows 7 version 6.1 (Build 7601)
Service Pack 1.0
Common Controls: 6.16

Unhandled exception
Type: CSysException
Code: e0434352
Description:
Address: 7528B727

Detailed exception information:
Broker.exe caused an in module KERNELBASE.dll at 0023:7528B727, RaiseException()+0088 byte(s)

Call Stack:
0023:7528B727 KERNELBASE.dll, RaiseException()+0088 byte(s)
0023:607CFD38 clr.dll, StrongNameSignatureVerification()+208209 byte(s)
0023:607D323F clr.dll, StrongNameSignatureVerification()+221784 byte(s)
0023:5E2BB948 PresentationCore.ni.dll
0023:5D2A7B44 PresentationFramework.ni.dll
0023:5EC5399A WindowsBase.ni.dll
0023:5EC64D60 WindowsBase.ni.dll
0023:5D2A0048 PresentationFramework.ni.dll
0023:004AD25E Broker.exe
0023:004663C2 Broker.exe

CPU Registers:
EAX=0018E8CC EBX=00000005 ECX=00000005 EDX=00000000 ESI=0018E978
EDI=00A41E98 EBP=00557480 ESP=0018EC24 EIP=004663C2 FLG=00000206
CS=0023 DS=002B SS=002B ES=002B FS=0053 GS=002B

AFL Parser status:
Processing stage: NONE
Formula ID: 0 ()
Action 0 (NONE)

Additional information:

Number of stock loaded: 29
Currently selected stock: ^DJI
Number of quotes (current stock): 1393

Workspace:
Data source = STUQ, Data local mode = 1, NumBars = 250

Preferences:
Data source = (local), Data local mode = 1, NumBars = 1000

Command history:
2938 - Shows database settings--Database settings
3232 - Open database--Open Database
3233 - Save the database--Save
2938 - Shows database settings--Database settings
2930 - Show, load and unload plug-in DLLs...

Cache manager stats:
Number of list elements: 1
Number of map elements: 1
Hash table size: 5987

Memory status:
MemoryLoad: 44 %
TotalPhys: 4194303K AvailPhys: 4194303K
TotalPageFile: 4194303K AvailPageFile: 4194303K
TotalVirtual: 4194176K AvailVirtual: 3887984K
milus
 
Posty: 1
Dołączenie: 2015-03-13, 13:09

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2015-03-15, 15:01

z tego co widzę to nie jest mój plugin, więc nie wiem co może być przyczyną
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez reuptake » 2015-06-09, 17:52

Mam takie dwa problemy z pluginem:

1. Nie mogę pobrać hurtowo danych. Plugin jest połączony, ale pokazuje się komunikat "Please upgrade to the newest version" (wydaje się, że mam najnowszą wersję)

2. Wczytuję sobie dane klikając po kolei w symbole i niektóre się nie ładują (czy Stooq ma jakieś zabezpieczenie? Teraz chyba całkiem wylądowałem na czarnej liście...)
reuptake
 
Posty: 4
Dołączenie: 2015-06-09, 17:48

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2015-06-09, 22:33

reuptake napisał(a):1. Nie mogę pobrać hurtowo danych. Plugin jest połączony, ale pokazuje się komunikat "Please upgrade to the newest version" (wydaje się, że mam najnowszą wersję)


zaktualizowałem wersję na stronie i już nie powinno być tego błędu

reuptake napisał(a):2. Wczytuję sobie dane klikając po kolei w symbole i niektóre się nie ładują (czy Stooq ma jakieś zabezpieczenie? Teraz chyba całkiem wylądowałem na czarnej liście...)


a które np. symbole nie działają ?
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez reuptake » 2015-06-10, 08:50

To jest zupełnie losowe. Wydaje mi się, że jak za szybko je pobierałem, to była jakaś blokada. Po prostu ładowałem kolejne wykresy "jadąc" po liście spółek, i jak robiłem to za szybko to niektóre się nie pobierały (co gorsza nie ładowały się też przy kolejnym wejściu)

Po jakimś czasie nie można było już żadnych pobierać (zobaczę dziś, czy blokada jest stała).

PS. Dzięki za nowy plugin, sprawdzę.
reuptake
 
Posty: 4
Dołączenie: 2015-06-09, 17:48

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez reuptake » 2015-06-10, 13:37

Niestety, nadal nie działa. Plugin pobiera plik, informuje o niemożliwości usunięcia pliku (Cannot delete file), potem "No files to import" a potem pisze o sukcesie. Może jest to związane z tym, że uruchamiam AmiBrokera na nietypowym środowisku (Parallels na OS X) – chociaż w sumie to programy działają tam praktycznie bez problemów.

Co do tych plików, które są blokowane, to zauważyłem, że tworzone są dla nich pliki w bazie danych (o wielkości 2kb), puste. Kiedy się je usunie, można dane pobrać ponownie.
reuptake
 
Posty: 4
Dołączenie: 2015-06-09, 17:48

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2015-06-10, 13:48

plugin sprawdza czy dane nie są pobierane zbyt często, dlatego przy 'jechaniu po liście' część tickerów mogła sie nie załadować od razu

sam nie uruchamiałem tego pluginu na środowisku Parallels, ale wiem od innych użytkowników że były z tym problemy

czy masz możliwość sprawdzenia pluginu na windowsie ?
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez reuptake » 2015-06-11, 18:52

No właśnie, pewnie tak się stało. Ale problem jest z tym, że np. następnego dnia nie da się tych tickerów odświeżyć... te 2KB puste pliki to blokują.

Niestety, nie mam jak sprawdzić na PC.

Rozumiem, że w praktyce plugin działa tak, że odświeżanie następuje albo za pomocą pobrania wszystkich tickerów z ostatniego dnia (nawiasem mówiąc mam niedostępne Update Periods i Symbol Groups) albo właśnie ręcznie, przez klikanie w konkretne na liście?

Zauważyłem jeszcze, że w plikach z watchlistami powrzucane są kody reklam Google'a.
reuptake
 
Posty: 4
Dołączenie: 2015-06-09, 17:48

Re: [Amibroker] Plugin do danych Stooq

Postprzez rot » 2015-06-11, 19:23

reuptake napisał(a):Rozumiem, że w praktyce plugin działa tak, że odświeżanie następuje albo za pomocą pobrania wszystkich tickerów z ostatniego dnia (nawiasem mówiąc mam niedostępne Update Periods i Symbol Groups) albo właśnie ręcznie, przez klikanie w konkretne na liście?

Zauważyłem jeszcze, że w plikach z watchlistami powrzucane są kody reklam Google'a.


tak, albo przez pobranie wszystkich tickerów albo przez ręczne przeglądanie

w wersji darmowej dostępnej na stronie jest ograniczona funkcjonalność

nie zauważyłem tych kodów google ... dzięki za info, chyba dam jakieś hasło na ten zip żeby google nic tam nie dodawał od siebie

reuptake napisał(a):No właśnie, pewnie tak się stało. Ale problem jest z tym, że np. następnego dnia nie da się tych tickerów odświeżyć... te 2KB puste pliki to blokują.


powinny się odświeżać nawet tego samego dnia .. które np. tickery się nie odświeżają ?
może napisz do mnie na maila żeby nie rozwiązywać tych kwestii technicznych tu na wątku
rot
 
Posty: 42
Dołączenie: 2006-12-20, 10:40

Poprzednia

Powróć do Programy AT

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość