Witajcie cinkciarze... ;)

Umieszczamy tu: - śmieszne infa z agencji prasowych - wyczytane na innych forach komentarze - dowcipy itp - perełki polskiego tradera- naganiacza

Witajcie cinkciarze... ;)

Postprzez olaf » 2011-09-14, 10:58

Sława na pstrym koniu bryka.... ;-)

1. Dnia 2011.09.14 10:24, vinc napisał:

No ale gdzie lucek, legenda polskiego tradingu?? charyzmatyczny kierownik irca gdzie cieszy sie niekonczacym szacunkiem małolatów, taksiarzy, eks cinkciarzy i kolesi co to przejsciowo są na wolności i myślą jak tu łatwą łapką zgarnąć trochę kasy:) lucek,wpadnij omówić zeszłe losowanie toto-lotka i powiedz co robiłeś w przeszłości..

źródło: http://blogi.bossa.pl/2011/09/13/mechan ... punkty-15/

Swoją drogą jaki cel ma bossa w upublicznianiu tego typu konfliktujących wypowiedzi?
Z tego co mi wiadomo, blogi są moderowane.
Pozdrawiam... Olaf

"Trade What You See, Not What You Think"
"When the facts change, I change my mind - what do you do, sir?"
Awatar użytkownika
olaf

Dołączenie: 2006-06-21, 20:23

Re: Witajcie cinkciarze... ;)

Postprzez mrt. » 2011-09-15, 18:28

Czesc Olaf,

To co, mamy teraz pojechac po Vincu ? :)
Wkurza mnie juz od kilku lat swoim czepialstwem. Kiedyś jak pisał na futures.pl i byłem młodszy, myślałem, że to poważny typ. Tymczasem jego podejście do Lucka skreśla jego skutecznośc jako gracza rynkowego i zdolności psyhiczne. Tak jak nie może się pozbyć urazu do Lucka tak samo nie może pozbyć się urazów do klapsów jakie dostał od rynku.

Przecież wiadomo, że król internetu jest tylko jeden, he he. Wasz kanał na mirc jest jedynym na jaki wchodze jak nie jestem w pracy i tylko pod to mam mirca zainstalowanego.

Swoją drogą serdeczne pozdrowienia dla Lucka, mam nadzieję, że u Ciebie wszystko OK, gł. ze zdrowiem a nie tradingiem.
mrt.

Dołączenie: 2011-02-28, 20:31

Postprzez olaf » 2011-09-15, 19:58

mrt. napisał(a):Czesc Olaf,

To co, mamy teraz pojechac po Vincu ? :)

A gdzież tam ;-) Powód do szczerego uśmiechu i tyle :mrgreen:
Znalazł zasłużone miejsce w "Hall of fame" (tego działu)...
Lucek ma wielu admiratorów, niekoniecznie pałających czystym podręcznikowym uczuciem.
Taki folklor po prostu...

:-)
Pozdrawiam... Olaf

"Trade What You See, Not What You Think"
"When the facts change, I change my mind - what do you do, sir?"
Awatar użytkownika
olaf

Dołączenie: 2006-06-21, 20:23

Postprzez MrT » 2011-09-28, 20:15

Ehh, nie daje rady. Za duży szacun mam ... :)

CDN

http://blogi.bossa.pl/2011/09/27/kupic- ... e-czesc-2/
MrT

Dołączenie: 2008-01-21, 20:59

Postprzez Vinyl » 2013-02-04, 23:08

Nie za bardzo rozumiem, dlaczego kupowanie maksimów z okreśolonej liczby sesji w nadziei, że rynek będzie dalej rósł nazywane jest „Paradoksem”. Paradoksem czego? Tendencji wzrostowej. Do teraz wydawało mi się, że jeśli rynek przekracza swoje maksima, to znaczy, że jest silny i należy spodziewać sie dalszych wzrostów, jeśli natomiast osiaga kolejne dno, czy też minimum z iluśtam sesji, to raczej będzie dalej spadał.
Vinyl

Dołączenie: 2013-02-04, 22:50

Postprzez luki3p » 2013-03-09, 14:24

Vinyl napisał(a):Nie za bardzo rozumiem, dlaczego kupowanie maksimów z okreśolonej liczby sesji w nadziei, że rynek będzie dalej rósł nazywane jest „Paradoksem”. Paradoksem czego? Tendencji wzrostowej. Do teraz wydawało mi się, że jeśli rynek przekracza swoje maksima, to znaczy, że jest silny i należy spodziewać sie dalszych wzrostów, jeśli natomiast osiaga kolejne dno, czy też minimum z iluśtam sesji, to raczej będzie dalej spadał.

Zgadzam się w 100% to wszystko ma sens, jeśli spojrzeć na to z innej perspektywy, choć nie ukrywam, że trochę niecodzienne podejście.
pozdr.
luki3p

Dołączenie: 2013-03-09, 13:39

Postprzez LeM » 2013-03-10, 00:42

Z mojego doświadczenia wynika, że strategia wybiciowa jest dużo skuteczniejsza od apaczowania (czyt. łapania górek i dołków).
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez valencja » 2013-05-07, 12:54

Seboo55 napisał(a):"Ogromny budżet przeznaczony na modernizację w tym roku możemy przeżreć lub
zainwestować w przyszłość. Z obserwacji sądzę, że po raz kolejny wybierzemy
pierwsze rozwiązanie."

prawdziwość tej wypowiedzi chwyta za serce, choć to raczej czarny humor :)

I niestety nieraz realia...tylko wtedy to już nie humor, choć czarny kolor zostaje...
hakkuna matata!
Awatar użytkownika
valencja

Dołączenie: 2013-03-25, 16:56

Powróć do Gafy, wypowiedzi dot. inwestowania

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości