Amibroker i aktualne notowania WIG20

Narzędzia ułatwiające pracę tradera... arkusze, przydatne programy itp

Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez micoch » 2012-10-26, 12:58

Witam... mam pytanie... czy jest mozliwosc zebym w amibrokerze mial aktualen notowania wig20... wszytskie inne walory mam na bieżąco poza wig20...
micoch
 
Posty: 17
Dołączenie: 2011-12-13, 18:51

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez olaf » 2012-10-26, 14:29

micoch napisał(a):Witam... mam pytanie... czy jest mozliwosc zebym w amibrokerze mial aktualen notowania wig20... wszytskie inne walory mam na bieżąco poza wig20...


Tak, oczywiście.
To standard w zasadzie.
Pozdrawiam... Olaf

"Trade What You See, Not What You Think"
"When the facts change, I change my mind - what do you do, sir?"
Awatar użytkownika
olaf
 
Posty: 1979
Dołączenie: 2006-06-21, 19:23

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez micoch » 2012-10-26, 16:34

a jak to uruchomic :p bo u mnie jakos nie dziala ;/
micoch
 
Posty: 17
Dołączenie: 2011-12-13, 18:51

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez olaf » 2012-10-26, 19:14

micoch napisał(a):a jak to uruchomic :p bo u mnie jakos nie dziala ;/


Skoro inne walory masz on-line, WIG20 również powinien chodzic bez problemu.
Zacznijmy od tego jakiego masz dostawce danych podpietych do AB? Może tu leży problem?
Pozdrawiam... Olaf

"Trade What You See, Not What You Think"
"When the facts change, I change my mind - what do you do, sir?"
Awatar użytkownika
olaf
 
Posty: 1979
Dołączenie: 2006-06-21, 19:23

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez micoch » 2012-10-27, 13:30

konto mam w Bossa, a notowania pochodza z Notowania 3 pro statica
micoch
 
Posty: 17
Dołączenie: 2011-12-13, 18:51

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez banqrut » 2012-10-27, 21:34

Musi działać - też tak korzystam :)
Roken Drol !!!
Awatar użytkownika
banqrut
 
Posty: 221
Dołączenie: 2009-01-10, 20:17
Miejscowość: Rybnik

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez micoch » 2012-10-28, 09:08

No nic... cos pokombinuje w poniedzialek :) ogolnie np. indeks WIG tez nie mam na bieżaca, dopiero na koniec dnia mi sie aktualizuje..

chyba wogole do statica mi nie dostarcza notowan indeksow
micoch
 
Posty: 17
Dołączenie: 2011-12-13, 18:51

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez banqrut » 2012-10-29, 09:34

Sprawdziłem jeszcze raz dla pewności - minutowe świeczki śmigają :-)
Szkoda, że BOSSA daje Ami tylko na jeden fizycznie komputer. Ja musiałem wybrać między instalacją w pracy i korzystaniem rzadszym ale w czasie sesji GPW, a instalacją w domu - pomiędzy sesjami.
Roken Drol !!!
Awatar użytkownika
banqrut
 
Posty: 221
Dołączenie: 2009-01-10, 20:17
Miejscowość: Rybnik

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez olaf » 2012-10-29, 13:24

micoch napisał(a):No nic... cos pokombinuje w poniedzialek :) ogolnie np. indeks WIG tez nie mam na bieżaca, dopiero na koniec dnia mi sie aktualizuje..

chyba wogole do statica mi nie dostarcza notowan indeksow


To w takim razie kwestia ustawień.
Pogrzeb w tym trochę, jeżeli sytuacja się nie poprawi, to opisz sytuację dokładniej ew. dołóż screeny z ustawieniami, będziemy coś radzić. Kilka osób korzysta z zestawienia Statica +AB i to działa.
Pozdrawiam... Olaf

"Trade What You See, Not What You Think"
"When the facts change, I change my mind - what do you do, sir?"
Awatar użytkownika
olaf
 
Posty: 1979
Dołączenie: 2006-06-21, 19:23

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez micoch » 2012-10-29, 18:45

A czy poszperac w ustawieniach Notowan 3pro, czy amibrokerze, bo w notowaniach 3pro tak kombinuje i nic nie moge zmienic, nie wime w czym problem, bo zadnych polskich indeksow mi nie podaje, i przez to pewnie nie pobiera do amibrokera... wiec wydaje mi sie ze problem lezy w notowaniach 3pro...
micoch
 
Posty: 17
Dołączenie: 2011-12-13, 18:51

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez barsie » 2012-10-29, 20:28

Tak przy okazji - płacę za dane intra ze Statica - wykorzytuję je w Ami. Czy mając jakieś konto w bossa można mieć je za darmo?
barsie
 
Posty: 222
Dołączenie: 2010-12-12, 19:36

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez micoch » 2012-10-29, 21:50

jezeli posiadasz pakiet zielony (a najtanszy kosztuje 45zl za miesiac) to masz za darmo
micoch
 
Posty: 17
Dołączenie: 2011-12-13, 18:51

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez banqrut » 2012-10-30, 09:47

A jak zrobisz odpowiedni obrót, to każdy pakiet masz za free. Np Amibroker za darmo jest przy obrocie 20szt kontraktu na miesięc. Bardzo dobre biuro IMO. http://bossa.pl/oferta/gielda/pakiety/

W notowaniach pro nigdy nic jeszcze nie zmieniałem. Wg mnie to raczej Ami. Poczytaj na stronie jak instalować program, np. że w Win7 musi być na dysku C, nie w Program files. Może gdzieś tutaj masz błąd.
Roken Drol !!!
Awatar użytkownika
banqrut
 
Posty: 221
Dołączenie: 2009-01-10, 20:17
Miejscowość: Rybnik

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez micoch » 2012-10-31, 09:58

skomplikowana sprawa :p kontaktowalem sie z obsluga Statica... Pan posprawdzał i poinformowal mnie ze Bos bank mi zablokowal nadawanie indeksów :) po rozmowie z Pania z Bos banku, powiedziala ze nie ma takiej mozliwosci :D ... ma cos poszperac i sie odezwac :p ehhhh

Ok mam :D Pani mocno przeprosila :p Automatycznie wszyscy uzytkownicy maja zdefiniowana opcje nadawania indeksów, moj przypadek byl wyjatkowy bo mialem zablokowane i Pani powiedziala ze pierwszy raz od kilku lat co takiego sie trafilo :p

a tak przy okazji... moge miec notowania surowców na bieżaco w amibrokerze ?
micoch
 
Posty: 17
Dołączenie: 2011-12-13, 18:51

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez micoch » 2012-10-31, 12:12

i jeszcze jedno... znacie jakies przydatne strony o kodach AFL, albo jak samemu konstruowac skaner rynku, itp.
micoch
 
Posty: 17
Dołączenie: 2011-12-13, 18:51

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez endriu » 2012-10-31, 22:53

a tak przy okazji... moge miec notowania surowców na bieżaco w amibrokerze ?


Tzn.... co rozumiesz pod pojęciem "na bieżąco" ?. Daily, weekly, monthly czy może intraday ?.

i jeszcze jedno... znacie jakies przydatne strony o kodach AFL, albo jak samemu konstruowac skaner rynku, itp.


Tu masz parę stronek na początek:

http://www.amibroker.org/userkb/
http://www.amibroker.com/library/list.php
http://www.amibroker.com/guide/afl/afl_index.php?m=1
http://www.wisestocktrader.com/
http://finance.groups.yahoo.com/group/amibroker/
http://groups.yahoo.com/group/amibroker-pl/
http://www.gdynia.mm.pl/~wojtek_f/linki.htm

Jeżeli chodzi o dwie przedostatnie strony to na yahoo (pl i en) jak zadasz jakieś ciekawe i mądre pytanie to i czasami odezwie się sam Pan Janeczko (twórca amibrokera), natomiast jeżeli chodzi o stronę gdynia.mm.pl to urzęduje tam Wojciech Filipek ...

http://amizone.prv.pl/index.html

... który też wielokrotnie mi pomógał w łamigłókach AFL-owskich.
Pozdrawiam
Endriu
Awatar użytkownika
endriu
 
Posty: 72
Dołączenie: 2010-09-30, 18:41

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez micoch » 2012-11-01, 15:45

wielkie dzieki ... za pomoc....

a chodzi mi na biezaco ... czyli w trakcie trwania sesji, raczej intrady, np. notowania surowców i indeksów zagranicznych, bo w notowaniach 3prostatica podaje mi aktualne kursy, wiec powinno jakos importowac je do amibrokera ?!
micoch
 
Posty: 17
Dołączenie: 2011-12-13, 18:51

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez olaf » 2012-11-05, 13:13

micoch napisał(a):wielkie dzieki ... za pomoc....

a chodzi mi na biezaco ... czyli w trakcie trwania sesji, raczej intrady, np. notowania surowców i indeksów zagranicznych, bo w notowaniach 3prostatica podaje mi aktualne kursy, wiec powinno jakos importowac je do amibrokera ?!


Wszystko to co jest w "statice" może być w Amibrokerze.
Nie pamietam jednak czy static anie podaje czasem notowań surowców z kilkunastominutowym opóźnieniem?!?
Pozdrawiam... Olaf

"Trade What You See, Not What You Think"
"When the facts change, I change my mind - what do you do, sir?"
Awatar użytkownika
olaf
 
Posty: 1979
Dołączenie: 2006-06-21, 19:23

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez topix » 2012-11-06, 08:54

olaf napisał(a):Nie pamietam jednak czy static anie podaje czasem notowań surowców z kilkunastominutowym opóźnieniem?!?

Mam surowce w 3maxach na żywo bez opóźnień.

zdrówka
Topix
Awatar użytkownika
topix
 
Posty: 2269
Dołączenie: 2010-10-26, 07:03

Re: Amibroker i aktualne notowania WIG20

Postprzez rasha » 2016-03-01, 10:31

A czy poszperac w ustawieniach Notowan 3pro, czy amibrokerze, bo w notowaniach 3pro tak kombinuje i nic nie moge zmienic, nie wime w czym problem, bo zadnych polskich indeksow mi nie podaje, i przez to pewnie nie pobiera do amibrokera... wiec wydaje mi sie ze problem lezy w notowaniach 3pro...
Dzięki za udostępnienie tego
rasha
 
Posty: 1
Dołączenie: 2016-03-01, 08:53


Powróć do Narzędzia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość