Obecny czas: 2017-11-24, 19:46

News News of Programy AT

Site map of Programy AT » Forum : Programy AT

Opinie, rekomendacje, porady, rozwiązania problemów

Amibroker - sztywny stoploss

W poniższym kodzie...:

http://twojezyskinagieldzie.pl/zarzadzanie-kapitalem-metody-wbudowane-posiadany-kapital-wielkosc-ryzyka/

wstop = 0.05*Close;

Plot(Close,"Close",colorBlack,styleCandle);

ma1 = MA(Close,21);
ma2 = MA(Close,55);

Plot(ma1,"",colorRed);
Plot(ma2,"",colorBlue);

Buy = Cross(ma1,ma2);
BuyPrice = Close;
Sell = 0;
SellPrice = Close;
SetTradeDelays(0,0,0,0);

//ApplyStop(stopTypeTrailing,stopModePoint,wartstop);

LiniaStop = Null;
pozycja = 0;
wartoscStop = 0;

for(i=0; i<BarCount; i++)
{
if(Buy[i]==1)
{
pozycja = 1;
wartoscStop = Close[i]-wstop[i];
}
if(pozycja == 1 AND Close[i]<=wartoscStop)
{
Sell[i] = 1;
pozycja = 0;
}
if(Close[i]-wstop[i]>wartoscStop)
wartoscStop = Close[i]-wstop[i];

if(pozycja == 1)
LiniaStop[i] = wartoscStop; ...
Read more : Amibroker - sztywny stoploss | Wyświetleń : 290 | Odpowiedzi : 1


Program do at z modelem ECN

Którego brokera polecacie z platforma do analizy technicznej w modelu ECN. Żeby był jak najtańszy, dostarczał online fw20 w każdym interwale i jak najwięcej narzędzi z fibonami. Z góry dzięki za odpowiedz.
Read more : Program do at z modelem ECN | Wyświetleń : 311 | Odpowiedzi : 0


Amibrokewr - Underwater/Portofilio/Individual Equity..

Co zrobic aby Ambroker wykreslał MaxSysDD nie z Portofilio Equity, a z
Individual Equity ....

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 8109b.html

.. i moglby ktos objasnic jak Amibroker oblicza Portofilio Equity (co to za
rodzaj equity i jak go Amibroker oblicza) ?.
Read more : Amibrokewr - Underwater/Portofilio/Individual Equity.. | Wyświetleń : 305 | Odpowiedzi : 0


[Amibroker] Plugin statica2 i dane daily

Witam,
zaimportowalem dzienne dane do Amibrokera ze stooq i wszystko jest ok, ale kiedy dodaje plugin statica2 polowa spolek nie wyswietla juz danych dziennych, druga polowa tylko sprzed paru dni, a zaledwie kilka wyswietla wszystko dobrze i dane EOD i intraday... ktos umie na to zaradzic ? Chcialbym miec baze danych z danymi EOD i rownoczesnie w czasie sesji moc sobie zmienic interwal na np 15minutowy.
Read more : [Amibroker] Plugin statica2 i dane daily | Wyświetleń : 532 | Odpowiedzi : 1


Alerty MT4.

Czy udało siękomuś skonfigurować alerty w MT4 (byle która platforma
Metarader, Bossa forex, Go4) z z jakimkolwiek kontem pocztowym (gmail,
interia, onet, o2). Próbowałem na wszelakie sposoby wedle tych
wskazówek....:

Platforma transakcyjna Metatrader (MT4)- jak ustawic alarm email czesc 4.mp4
http://www.youtube.com/watch?v=X0nRK0FKWu4

... ale za cholere nie idzie tego odpalić.

P.S. Czy problemem nie będzie czasami SSL (kiedyś spotkałem taki problem w
Amibrokerze) ?.

SSL Add-on for AmiBroker 5.21 and ...
Read more : Alerty MT4. | Wyświetleń : 645 | Odpowiedzi : 3


MS instalacja w win7

dochodzi do takiego momentu i pozniej anulowuje instalacje.
co z tym zrobic ?
Read more : MS instalacja w win7 | Wyświetleń : 585 | Odpowiedzi : 2


MetaTrendy....

Jeszcze raz zadam pytanie, które już raz zadałem na pl.biznes.wgpw odnośnie artykułu:

Analiza techniczna – stan obecny i nowe tendencje
http://tiny.pl/hdxwc

..w którym to pokazany jest taki "wykres"

http://tiny.pl/hdxw1

Czy ktoś nie orientuje się jaki program umożliwia wyświetlenie takiego obrazku/wykresu ?.
Read more : MetaTrendy.... | Wyświetleń : 820 | Odpowiedzi : 4


[Amibroker] Plugin do danych Stooq

Poniewaz mialem troche wolnego czasu napisalem plugin do Amibrokera pobierajacy dane ze strony Stooq ... dzieki temu mozna w Ami ogladac takie wynalazki jak np HGPLN.F lub inne cuda z ich strony bez koniecznosci uzywania ISPAG-a, ktory, jak wiadomo .. ma swoje ograniczenia

Plugin pobiera tylko dane EOD

Obecnie plugin jest w wersji synchronicznej, wiec moze przywiesic Ami na kilkanascie sekund jezeli Stooq padnie lub nie bedzie netu

W tej wersji dane sa pobierane tylko ...
Read more : [Amibroker] Plugin do danych Stooq | Wyświetleń : 17140 | Odpowiedzi : 69


[Metastock] Eksport wartosci wskaznika do tabeli

Czy mozliwy jest eksport wskaznika (Dwie wartosci, ADX oraz EMA(ADX, 3)) do dowolnej tabeli w dowolnej postaci, do dalszej obróbki w excelu?
Read more : [Metastock] Eksport wartosci wskaznika do tabeli | Wyświetleń : 551 | Odpowiedzi : 3


[Metastock] Import danych zewnetrznych jako wskaznik

Poniewaz duzo swobodniej poruszam sie w excelu niz w formulach metastocka, wygodniej mi jest w nim pisac formuly wskaznikow. Czy jest mozliwosc zaimportowania wlasnych wartosci bezwzglednych pod wykresem, tak zeby sie to wyswietlalo podobnie do normalnych wskaznikow jak MACD czy RSI?

Jezeli nie - czy w metastock jest wbudowany wskaznik R kwadrat?
Read more : [Metastock] Import danych zewnetrznych jako wskaznik | Wyświetleń : 804 | Odpowiedzi : 4


 

Zaloguj się  •  Zarejestruj się


Statystyki

Wszystkich postów: 33712 • Wszystkich tematów: 4474 • Wszystkich użytkowników: 1982