Obecny czas: 2018-12-13, 16:43

News News of Programy do AT, narzędzia, dane, formuły

Site map of Programy do AT, narzędzia, dane, formuły » Forum : Programy do AT, narzędzia, dane, formuły

Stooq rezygnuje z bazy do Metastocka!

Dzień dobry,

Zgodnie z informacją na stooq.pl baza danych do Metastocka będzie dostępna tylko do 1 kwietnia b.r.
Czy ktoś ma jakieś pomysły skąd ściągać dane intraday zagranicznych indeksów, towarów i głównych par walutowych?

Może ktoś korzystał z płatnych serwisów i może się podzielić opinią? Z tego co widzę to bezpłatne dane są tylko w interwale EOD. Dane intra raczej tylko płatne. Chyba że się mylę.

Ktoś? Coś?

Pozdrawiam,

LeM
Read more : Stooq rezygnuje z bazy do Metastocka! | Wyświetleń : 528 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Dane


Bezpłatna aplikacja dla inwestujących

Witajcie,
Testuję od jakiegoś czasu fajne narzędzie, dzięki któremu jestem na bieżąco z notowaniami giełdowymi, nazywa się Pasek Biznesowy. Dane pokazują się w formie paska na dole komputera, tak jak w programach telewizyjnych. Polecam, wygodna sprawa, można sobie potestować za darmo http://www.pasekbiznesowy.pl/
pozdrawiam,
Marek
----
Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka. Dotacje na innowacje. Inwestujemy w Waszą przyszłość.
Read more : Bezpłatna aplikacja dla inwestujących | Wyświetleń : 1446 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Dane


Amibroker - sztywny stoploss

W poniższym kodzie...:

http://twojezyskinagieldzie.pl/zarzadzanie-kapitalem-metody-wbudowane-posiadany-kapital-wielkosc-ryzyka/

wstop = 0.05*Close;

Plot(Close,"Close",colorBlack,styleCandle);

ma1 = MA(Close,21);
ma2 = MA(Close,55);

Plot(ma1,"",colorRed);
Plot(ma2,"",colorBlue);

Buy = Cross(ma1,ma2);
BuyPrice = Close;
Sell = 0;
SellPrice = Close;
SetTradeDelays(0,0,0,0);

//ApplyStop(stopTypeTrailing,stopModePoint,wartstop);

LiniaStop = Null;
pozycja = 0;
wartoscStop = 0;

for(i=0; i<BarCount; i++)
{
if(Buy[i]==1)
{
pozycja = 1;
wartoscStop = Close[i]-wstop[i];
}
if(pozycja == 1 AND Close[i]<=wartoscStop)
{
Sell[i] = 1;
pozycja = 0;
}
if(Close[i]-wstop[i]>wartoscStop)
wartoscStop = Close[i]-wstop[i];

if(pozycja == 1)
LiniaStop[i] = wartoscStop; ...
Read more : Amibroker - sztywny stoploss | Wyświetleń : 374 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Programy AT


ZigZag kolorowe swingi (amibroker).

Pytanie prawdopodobnie dla kolegi Frodo :).

Chciałem na wykresie ohlc wspartym indykatorem Zig-Zag uzyskac kolorowe swingi (a nie tak jak w standardowej wersji Zig -jednokolorowe). Dla spadkowych swingów czerowne, dla wzrostowych zielone. Na wykresie ma to wyglądać tak:

http://images61.fotosik.pl/629/f6596258c30bd9da.png

Czy ktoś wie jak ugyżć ten problem ?.
Read more : ZigZag kolorowe swingi (amibroker). | Wyświetleń : 1323 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Formuły


Zakotwiczenie od liczby świeczek - amibroker.

Jest kod który rysuje na wykresie linie o wartości 100, której to poczatek pobierany jest z okienka/funkcji ParamDate (możliwość edycji z okienka):

Code: Zaznacz wszystko
Start = ParamDate("Zakotwicz","2011-01-01",0);
Start1 = LastValue(ValueWhen(DateNum()>=start AND Ref(DateNum(),-1)<start,BarIndex()));

Linia = 100;
End = LastValue(Linia,0 );

TOP_Line = LineArray(Start1,Linia,End,Linia,1);

Plot(Close,"C",colorBlack,styleCandle);
Plot(TOP_Line,"T",colorRed,styleLine);


Teraz chciałbym aby to "zakotwiczenie" nie działało w zależności od daty, tylko w zależności od ilości świeczek. Tzn chciałbym aby początek tej linii był rysowany od np. 500 lub np. 400 świeczek. ...
Read more : Zakotwiczenie od liczby świeczek - amibroker. | Wyświetleń : 2184 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Formuły


Amibroker - Exrem - zapytanie.

Czy ktoś wytłumaczy jak posługiwać się funkcją Exrem ?.

ExRem - remove excessive signals
http://www.amibroker.com/guide/afl/exrem.html

Otóż kiedyś dawno dawno temu, gdy wszystko było proste to powtórzenia sygnału eliminowało sie w łatwy sposób :

"
Buy = Cross (RSI(xxx), 30);
Sell = Cross (70,RSI(xxx)) OR Cross (30,RSI(xxx));

Buy = ExRem(Buy,Sell);
Sell = ExRem(Sell,Buy);
"

Ale odkąd wymyślono Short, Cover to juz się dla mnie zrobił problem. Otóż nie wiem jak wyeliminować powtórzenia sygnałów w takim mniej ...
Read more : Amibroker - Exrem - zapytanie. | Wyświetleń : 384 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Formuły


Jak zakodować w Amibroker?

jak zapisać formułę " otwórz dwie pozycje zgodnie z głównym trendem i otwórz jedną pozycje przeciw głównemu trendowi"

przykładowo:

buy= cross (ema(10),ema(20)); = kup jeden, a jeżeli ema(30)>ema(50) kup dwie.
sell = cross (ema(20),ema(10)); analogicznie sprzedaj

poproszę o pomoc
Read more : Jak zakodować w Amibroker? | Wyświetleń : 799 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Formuły


Amibroker - EMA na wykresie daily oraz monthly.

Zwykłe dwie emy (EMA50 i EMA200) dla SP500 odpowiednio dla wykresu Daily oraz
Monthly wyglądają następująco:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 0f5e2.html

Kod do w/w obrazków wynikający z przeciągnięcia na wykres odpowiedniego indyka
wygląda następująco:

"

_SECTION_BEGIN("Price");
SetChartOptions(0,chartShowArrows|chartShowDates);
_N(Title = StrFormat("{{NAME}} - {{INTERVAL}} {{DATE}} Open %g, Hi %g, Lo %g,
Close %g (%.1f%%) {{VALUES}}", O, H, L, C, SelectedValue( ROC( C, 1 ) ) ));
Plot( C, "Close", ParamColor("Color", colorBlack ), styleNoTitle ...
Read more : Amibroker - EMA na wykresie daily oraz monthly. | Wyświetleń : 1340 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Formuły


zmiana czasu pracy interawłu

Czy jest możliwe ,żeby w MT4 interwał H1 rysował świeczki o pełnej godzinie ,a nie rozpoczynał i kończył w połowie.
Jeżeli tak to w jaki sposób należy dokonać zmiany. Z góry dzięki. Pozdrawiam Sputnik
Read more : zmiana czasu pracy interawłu | Wyświetleń : 438 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Formuły


Program do at z modelem ECN

Którego brokera polecacie z platforma do analizy technicznej w modelu ECN. Żeby był jak najtańszy, dostarczał online fw20 w każdym interwale i jak najwięcej narzędzi z fibonami. Z góry dzięki za odpowiedz.
Read more : Program do at z modelem ECN | Wyświetleń : 358 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Programy AT


 

Zaloguj się  •  Zarejestruj się


Statystyki

Wszystkich postów: 38767 • Wszystkich tematów: 4788 • Wszystkich użytkowników: 2004