po 02.08.2006

Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych

Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol

po 02.08.2006

Postprzez krezus » 2006-08-03, 06:04

Korekta trwa a jej zasiŕg pozostaje zagadk?. Ja juz jestem na pozycji LL. Czy za wczeÂnie, to juz rozs?dzi rynek. Uprzedzam bo mogŕ przez byŠ trochŕ probyczy. Wa?ne bedzie zachowanie gie?d zachodnich, tu doŠ s?abe zamkniŕcie w USA., ale na pewno nie przekreÂlaj ?ce dalszej mo?liwoÂci wzrostu.
Baza tp dla mnie kluczowe, jej wartoŠ zadecyduje o zasiŕgu korekty (patrz poprzednie komentarze). Na koniec wspomnŕ ,?e wczoraj utrzymana zosta?a linia trendu na intra i odbiliÂmy sie od 23%% fiba . To wa?ny argument bykˇw.
Wsparcia pozosta?y jak w poprzednim komentarzu.
Załączniki
fw20trend.png
fw20 zasiŕg korekty.png
Ostatnio edytowany przez krezus 2006-08-03, 06:43, edytowano w sumie 3 razy
CZEŚĆ KREZUS- Marcin Kozak
''...lepiej stracić okazję niż kapitał...''

Zapraszam: Kozaka potyczki z technikami japońskimi...

Image
Awatar użytkownika
krezus

Dołączenie: 2006-06-20, 22:48
Miejscowość: Bytom

Postprzez olab » 2006-08-03, 08:57

Witaj Krezus. Mi?o, ?e piszesz, ja po urlopie, nie mogŕ jeszcze nadgoniŠ zaleg?oÂci i nie wyrabiam czasowo. Je?ei mˇg?bym co dodaŠ, to uwa?am, ?e dynamika spadkˇw sugeruje, ?e byŠ mo?e obecne spadki s? fal? impulsu, tzn. ?e mo?e to byŠ pocz?tek fali C (1 w C w d?ugoterminowej 4) lub 2 (a w 2), je?eli jesteÂmy w d?ugoterminowej 5. Potwierdzenie spadkˇw da przebicie wczorajszych minimˇw. Na wyresie intra pad? wczoraj sygna? K o 14:00 FW20itnra , jednak jak siŕ okaza?o, wskazane by?o poczekanie na wyjÂcie gˇr? z konsolidacji, w zwi?zku z czym pozycja zosta?a zmkniŕta stopem. Ponowny powrˇt do ceny sygna?u otworzy? L (intra lub 1-2 sesji). Poniewa? ewentualny wzrost mo?e byŠ korekt? spadkowej fali impulsu, zalecany jest biski target po przebiciu w dˇ? poziomˇw wynikaj?cych ze zniesie˝ lub zasiŕgˇw mo?liwej orgr, lub domniemanego zasiŕgu prawego ramienia rgr. pozdr.
olab

Dołączenie: 2006-06-09, 14:47

Powróć do Komentarz po sesji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości