przez MrT » 2016-02-06, 10:00
Czesc :)
Tak mnie naszło, żeby napisać :) chyba karnak Ty mnie sprowokowałeś, bo pamietam ze na pewnym blogu mocno cisnales na L i do pewnego momentu rynek odbijał od Twoich wsparć. Widzę, że dalej skupiasz sie na L, a przeciez na pochodnych jest tez S.
Wg mnie 2016 r. to czas na poszukiwanie miejsca do BiG Short (dzieki Panowie za polecenie tutaj tego filmu). Wypada też mieć w skarpecie trochę dewiz + kruszcu.
Pierwsza okazja do zarobku na S za nami na S&P i DAX, również daje szanse jakiemuś globalnemu odbiciu w lutym od ostatnich dołków, ale zgodnie z obrazkami S&P w średnim terminie weszliśmy w rynek niedźwiedzia, czekam na katalizator który uruchomi spadki po 3-5% na S&P i DAX, którymi prawdopodobnie przebijemy te wsparcia na ktorych jestesmy teraz i warto wtedy wykorzystać okazje i mieć odpowiedni "mind set" pod big short.
W załączniku podsyłam też zebrane 13 punktów o których należy pamiętać i mieć na uwadze w tym roku, każdy z nich z osobna lub razem powinny być wsparciem dla Big Short, a każdy ruch w górę powinien być traktowany jak korekta.
Powodzenia :)
- Załączniki
-
-
-
-