Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
Skipper napisał(a):Najprościej jak sie da H4
argentarius napisał(a):Ja widzę to tak: Lecimy do ekspansji 161,8 pokazanej na wykresie tygodniowej poniżej. Większej korekty do dołu raczej nie będzie. Mam na myśli korektę większą jak 50 pkt. Zasięg ekspansji 161,8 pokrywałby się z zasięgiem ORGR na tygodniowym. Kasowy wig20 poniżej
argentarius napisał(a):Mam pytanie do forumowiczów. Być może to nie jest dział do tego ale muszę się zapytać. uważam, że zaczął się wiekszy ruch w górę. wcześniej sprzedałem akcje i mam wolną gotówkę. Przymierzam się do kupna akcji, ale nie wiem jakich. Jakieś sugestie? Chciałbym się kierować kupnem za pomocą AT. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to proszę się podzielić, albo proszę o jakieś linki do działów gdzie tam się analizuje. Oczywiście kupno to będzie moja decyzja i sam sobie je przeanalizuję, ale chciałbym od czegoś zacząć. Czy opłaca się zainwestować gotówkę w etfwig20?
argentarius napisał(a):Mam pytanie do forumowiczów. Być może to nie jest dział do tego ale muszę się zapytać. uważam, że zaczął się wiekszy ruch w górę. wcześniej sprzedałem akcje i mam wolną gotówkę. Przymierzam się do kupna akcji, ale nie wiem jakich. Jakieś sugestie? Chciałbym się kierować kupnem za pomocą AT. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to proszę się podzielić, albo proszę o jakieś linki do działów gdzie tam się analizuje. Oczywiście kupno to będzie moja decyzja i sam sobie je przeanalizuję, ale chciałbym od czegoś zacząć. Czy opłaca się zainwestować gotówkę w etfwig20?
ryztyz napisał(a):Moim zdaniem trza kupowac zloto lub trzymac gotowke.
cup & handle napisał(a):
ja siedzę na lotosie, historyczne maksimum pękła w tamtym tygodniu, no i orlen na początku 2019 roku ma przeprowadzić wezwanie na 33% akcji z rynku - a cena nie może być niższa niż średnia z ostatnich 6 miesięcy
z akcji to lotos jest moim faworytem, choć uważam że cały rynek będzie rósł i to dość mocno i systematycznie (operuję w długoterminowym horyzoncie, więc drobne wahania po kilkadziesiąt punktów na indeksie mnie nie interesują)
argentarius napisał(a):cup & handle napisał(a):
ja siedzę na lotosie, historyczne maksimum pękła w tamtym tygodniu, no i orlen na początku 2019 roku ma przeprowadzić wezwanie na 33% akcji z rynku - a cena nie może być niższa niż średnia z ostatnich 6 miesięcy
z akcji to lotos jest moim faworytem, choć uważam że cały rynek będzie rósł i to dość mocno i systematycznie (operuję w długoterminowym horyzoncie, więc drobne wahania po kilkadziesiąt punktów na indeksie mnie nie interesują)
Właśnie przeanalizowałem sobie Lotos i PKN Orlen. Wejście w nie to dobry ruch, wejście za pomocą AT. Problem w tym, że trzeba było wejść w to wcześniej, teraz się boję, ryzyko do zysku mi nie pasuje. Wejdę w to jeśli się skorekci do dołu, jeśli nie to trudno. Przy okazji... interesuje mnie raczej tylko AT bo na fundamentach się nie znam. Dzięki.
argentarius napisał(a): Jakieś sugestie? Chciałbym się kierować kupnem za pomocą AT. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to proszę się podzielić, albo proszę o jakieś linki do działów gdzie tam się analizuje.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości