Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
Rozwód, który dzisiaj pociągnął spółki w dół, czyli Bank Norwegii kontra Altus. Dzisiaj poczuły co to szybki rozwód niektóre spółki notowane na giełdzie, których akcjonariuszem byli Norwedzy. W tym samym momencie nagle skoczyły obroty na kilkudziesięciu spółkach i ruszyły w dół. M.in. Budimex, Orzeł, 11 Bit Studio, Stalprodukt, Ciech, Getin Holding, R22, Izostal, CI Games, CD Projekt, Ferro, Milkpol, Herkules, Elemental Holding, Toya, TIM, Relpol, Dębica, Elektrotim, TS Games, Mangata, Sanok, Wawel, PlayWay, ATM Grupa, Alumetal, Benefit. Tam, gdzie Bank Norwegii sprzedał dzisiaj większość akcji tych spółek to może być okazja inwestycyjna. Gorzej z tymi spółkami, gdzie dzisiaj nie sprzedano ani jednej akcji, albo niewiele"
Sierpień nie przyniósł poprawy koniunktury w polskim przemyśle. Wskaźnik PMI dla sektora wytwórczego pogłębił lipcowy dołek, osuwając się do najniższego poziomu od października 2016 roku.
Sierpniowy odczyt PMI dla polskiego sektora wytwórczego ukształtował się na poziomie 51,4 pkt. – poinformowała firma badawcza IHS Markit. To wynik wyraźnie słabszy do lipcowego (52,9 pkt.) oraz gorszy od oczekiwań ekonomistów wynoszących 53,0 pkt.
ryztyz napisał(a):Jeseli nie wybronia swieczki godzinowej kupujacy to dzisiaj bedzie bardzo czerwono na parkiecie
argentarius napisał(a):Patrzę się na CDR jak spada. Prezes tak sie nabijał ze Snifera, że tamten prognozował CDR po 175 zł, a teraz wychodzi, że Snifer może mieć rację. Jest takie powiedzenie "Ten się śmieje kto się śmieje ostatni" Ja będę polował na CDR ale znacznie po niższej cenie i muszę mieć jeszcze dodatkowo sygnał kupna a jak nie nastąpi to trudno.
Skipper napisał(a):Zamieniam L na S , sygnał Sprzedaży na H4 .
L będe szukał poniżej 2300
Skipper napisał(a):
Jestem mega zadowolny z tych sygnałów .. nawet zmyłki daje radę pokonać
argentarius napisał(a):Skipper napisał(a):
Jestem mega zadowolny z tych sygnałów .. nawet zmyłki daje radę pokonać
Co to za sygnały? Jakaś metoda? sam je wymyśliłeś? na podstawie jakiś wskaźników? Coś bliżej może.Jestem ciekawy.
Skipper napisał(a):
10 lat nad tym pracowałem ... szukałem i testowałem wskaźniki które mają spore dywergencje - tzn jak kurs rośnie to spadają . Pożniej zrobiłem testy na dobranie odpowiednich interwałów. Nie są idealne bo rynek może je przekręcić ale i tak statystycznie jest zysk.
Bazą są ogólnie dostępne wskażniki
Skipper napisał(a):Dzisiaj coś mocniej szarpnie ? Mam takie wrażenie patrząc na S&P i DAX
Mam dwa mikroloty na S&P500
- odp : na danych historycznych
argentarius napisał(a):Srednioterminowe L w grze. Wygram czy przegram? Pocieszcie mnie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości