Agent inwestycyjny

Inwestycje w akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne.

Moderator: queba

Agent inwestycyjny

Postprzez Kuba77 » 2011-06-22, 19:05

Witam, chciałbym poradzić się Was w sprawie agenta inwestycyjnego. Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Potrzebuję skorzystać z takich usług, jednak mam wątpliwości co do niektórych spraw. Mianowicie czy przy dużych inwestycjach można śmiało korzystać z usług takiego agenta, wiąże się to już z jakimś ryzykiem braku odpowiedzialności za posunięcia? Zdaję sobie sprawę, że 100% zysku nie uświadczę, ale wiedza na pewno mi pomoże. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Kuba77

Re: Agent inwestycyjny

Postprzez mirobe » 2011-06-22, 21:08

Może nie będzie to jakaś nowość i odpowiedź na pytanie, ale radzę uważać. Naganiaczy jest mnóstwo.

RM.
Awatar użytkownika
mirobe

Dołączenie: 2007-12-16, 00:50
Miejscowość: Gdynia

Postprzez Kuba77 » 2011-06-22, 21:52

Znaczy, że mogę się spodziewać nieprawdziwych porad? Zdaję sobie z tego sprawę dlatego też szukam tutaj pewnego rodzaju podpowiedzi, a nie postu, który zadecyduje o moim wyborze. Na ten przykład sam znalazłem portal ####, ale szukam kolejnych propozycji, żeby móc porównać i dopiero na własną rękę się zdecydować :) Pozdrawiam
Kuba77

Postprzez Dapi » 2011-06-26, 18:51

Nie wiem co Ty masz na mysli pisząc agent inwestycyjny.

Chciałem tylko zauwazyć że wszystkie strony które biorą pieniądze za publikacje sygnałów rozmaitych systemów/pisząc na dole strony że to edukacja/ działają niezgodnie z prawem jeżeli nie prowadzi ich osoba z uprawnieniami doradcy inwestycyjnego. I jak się przypnie do tego dobry prawnik to nie pomogą zapisy jako działalności edukacyjnej.

Jeżeli już osoba posiada odpowiednie uprawnienia to trzeba czytać bardzo dokładnie umowę. Znam przypadki ze znanych zarządzających z dużych biur maklerkich gdzie umowy sa np sformułowane tak, że wszystko np. powyżej indeksu to jest zysk. Czyli jeżeli indeks spadnie o 50% a portfel o 30% to jest 20% zysku z czym sie wiążą odpowiednie opłaty jak od zysku a nie jak od straty /mimo że mamy stratę na portfelu/. Myślę że jeżeli masz odpowiednie pieniądze to nie należy żałowac wtedy na prawnika przy podpisywaniu umowy a także samemu ją dokładnie przeanalizować

A poza tym sa tez takie przypadki http://www.stockwatch.pl/forum/wpisy-27 ... Targu.aspx
Dapi

Dołączenie: 2011-01-23, 10:41

Powróć do Akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości