Pu?awy

Inwestycje w akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne.

Moderator: queba

Pu?awy

Postprzez caros » 2006-08-25, 02:07

pare dni temu tez zadalem pytanie na grupie, ale jakis slaby odzew. moze ktos z naszego forum sie wypowie? jak dla mnei wyglada interesujaco.
caros

Dołączenie: 2006-06-25, 22:51
Miejscowość: Kościerzyna

Postprzez olab » 2006-08-25, 07:24

Patrz?c na wska?niki fundamentalne (P/E<8, C/Wk<1), wygl?da to zachŕcaj?co, ale mimo zadowalaj?cych przychodˇw ze sprzeda?y, widaŠ, ?e spada rentownoŠ, a ostatni kwarta? by? najgorszy od 3 lat. To zapewne t?umaczy spadki ju? od kwietnia (sprzedawali insiderzy). Warto zauwa?yŠ, ?e kurs spad? poni?ej poziomu ze stycznia, gdzie sporo akcji zosta?o zakumulowanych, a teraz wszyscy ktˇrzy wtedy kupowali s? na minusie. Dalsze losy zale?? od ich postawy, czy zechc? broniŠ pozycji (do ko˝ca kawarta?u i roku jeszcze maj? czas), czy zaczn? "tn?Š straty.
pozdr
p.s. nie lepiej wypatrzyŠ co co jestw trendzie wzrostowym?
w odpowiedzi na zapytanie dodaje rysunek Ciechu
Załączniki
pulawy1.PNG
pulawy.PNG
Ostatnio edytowany przez olab 2006-08-28, 14:41, edytowano w sumie 2 razy
olab

Dołączenie: 2006-06-09, 14:47

Postprzez caros » 2006-09-25, 11:56

witam. serdecznie. no i widze ze moje pu?awy dawno temu zapowiedziane zaczynaja narescie rosnac. przebily linie trendu spadkowego i powoli pna sie do gory. osobiscie wodze tam wilkie RGR i teraz robimy powrot do lini szyji moim zdaniem. dodam jeszcze tyle ze wskaznik MACD na interwale tygodniowym jest na dosyc niskim poziomie i niedlugo powinien pokazac sygnal kupna. nie mam tych akcji bo gram na futach, ale moze pozniej zrobie jakis wykres i dolacze. pisze tego posta jako ciekawostke. nie potrafie tak ladnie napisac jak olab, ale niech kazdy dolozy swoja cegielkie i powstanie duza budowla, a o ksztalcie jej niech juz decyduja moderatorzy :)

nie ma narazie z nami bonka, ale moze jakis inny fundamentalista sie wypowie na temat tej spolki?
Ostatnio edytowany przez caros, 2006-09-25, 12:03, edytowano w sumie 1 raz
caros

Postprzez olab » 2006-09-26, 07:53

Witaj caros. Wygl?da na to, ze kupcy ze stycznia zaczynaj? broniŠ swoich pozycji, gdy? w poprzednich kwarta?ach mieli spore "papierowe" zyski rozwodnione ca?kowicie w bie??cym kwartale.
Innym wyt?umaczeniem mo?e byŠ powolne "przesiadanie" na Pu?awy w ramach "mody na spˇ?ki Midwigopodobne".
pozdr
olab

Dołączenie: 2006-06-09, 14:47

Postprzez caros » 2006-09-26, 22:12

Innym wyt?umaczeniem mo?e byŠ powolne "przesiadanie" na Pu?awy w ramach "mody na spˇ?ki Midwigopodobne".

...a takie przesiadanie jest zwiastunem czego ? chyba sami wiecie ;)

chcialem dolaczyc moj wykres, ale poprostu nie mialem czasu, a na laptopie nie mam MS. jak bede w domu to postaram sie to zrobic. ( narazie jestem w terenie )
Ostatnio edytowany przez caros, 2006-09-26, 22:13, edytowano w sumie 1 raz
caros

Powróć do Akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość