Energopol

Inwestycje w akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne.

Moderator: queba

Energopol

Postprzez bono » 2006-12-24, 13:25

Korzystajac z chwili nieuwagi domownikow w wigilijne przedpoludnie zaszylem sie w gabinecie i przeczytalem o tej pieknej katastrofie. Chcialbym wam pokazac ten artykul ku przestrodze.

http://pb.pl/news,20,631ca17d-9b04-4976 ... 9477b.aspx

Sposob prosty niesamowicie. Spolka wypuszcza pp kurs zostaje skorygowany o przyszle akcje i po jakims czasie spolka rezygnuje z emisji. Wszystko z zachowaniem zasad KSH bardzo ciekaw jestem jak zareaguje na to komisja.
Taka sama sytuacja mogla by sie zdarzyc przy kazdej emisji z pp czy bez.
Wesmy np akcje 14n przed ogloszeniem emisji notowany byl po 22zl emisja zakladala nie wdajac sie w szczegoly po 10 nowych akcji powiedzmy po 0.1zl Kurs powinien spasc do 2.2 ktos wiedzac ze do emisji nie dojdzie lykalby np. pkc po 5zl zebralby wielka ilosc akcji poczym poszlo by info o rezygnacji z emisji, akcje wracaja na 20zl i koles zarobiony miliony.
Moze ludzie w koncu przejrza na oczy i nie beda kazdej emisji traktowac jak kury znoszacej zlote jajka. Bo przy tak durnym, spekulacyjnym kapitale az sie prosi zeby dymac tych wszystkich pseudo inwestorow.
Zmykam bo odkryli ze siedze przy kompie wesolych :)
Awatar użytkownika
bono

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43

Postprzez Gość » 2006-12-24, 14:23

Bono, w czyim gabinecie sie zabunkrowa?eÂ?
Moze masz zapasowy klucz, zeby mnie wypuÂciŠ?:)
Zdrowych Žwi?t! Zdrowych pod ka?dym wzgledem!
Bo zdrowie to najwa?niejsze w ?yciu cz?owieka.
Mozna nie mieŠ kasy, mi?oÂci, szczŕÂcia rodzinnego, przyjaciˇ?.
Ale zdrowie trzeba mieŠ!
Ja ?yczŕ Wam i kasy i mi?oÂci i rodzinnego szczŕÂcia i oddanych przyjaciˇl!
O zdrowiu ju? mˇwi?em na pocz?tku.
Gość

Postprzez bono » 2006-12-24, 14:40

Dobra z tym gabinetem to przesadzilem ale zapachy swiateczne mnie poniosly. Poza tym jak sie madre rzeczy mowi to trzeba oprawe tez odpowiednia zrobic. :)
Awatar użytkownika
bono

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43

Powróć do Akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości