http://www.parkiet.com/forum/viewtopic. ... 31ac510c82
ale nie o tym chcialem pisac.
ostatnie wydarzenia jakie mialy miejsce to artykul w ktorym Pan zientara informuje :
WyjÂcie z FAM-u
Maciej Zientara by? te? znacz?cym akcjonariuszem i cz?onkiem rady nadzorczej FAM-u Techniki Odlewniczej. Kilka miesiŕcy temu sprzeda? cz੠papierˇw, schodz?c poni?ej progu 5 proc. g?osˇw na WZA. - Nie mam ju? ?adnych akcji FAM-u. Zrezygnowa?em te? z zasiadania w radzie nadzorczej, gdy? pojawi? siŕ potencjalny konflikt interesˇw. FAM negocjowa? warunki zakupu akcji firmy Stradom od Zachodniego NFI, ktˇrego wiod?cym akcjonariuszem jest przecie? Supernova - informuje M. Zientara. Inwestor jest cz?onkiem rady nadzorczej PPWK. Czy ma jej akcje? - Nie mam. Cz?onkiem rady nadzorczej jestem z nominacji wiod?cych akcjonariuszy, m.in. Macieja Radziwi??a (z podmiotami zale?nymi posiada prawie 25-proc. udzia? w kapitale - red.) - mˇwi M. Zientara. Jak twierdzi, poza papierami Hygieniki i Unimilu nie ma ?adnych innych istotnych pakietˇw akcji spˇ?ek gie?dowych.
natomiast dzisiejsze info to :
TreŠ przekazanych informacji podlegaj?ca publikacji jest nastŕpuj?ca:
1) w wyniku rozliczenia transakcji gie?dowych w dniu 6 pa?dziernika 2006r. Pan Maciej Zientara posiada 890.000 akcji Spˇ?ki, co stanowi 8,83% kapita?u zak?adowego Spˇ?ki i odpowiada 890.000 g?osom z tych akcji oraz stanowi 8,83% ogˇlnej liczby g?osˇw na walnym zgromadzeniu;
3) bezpoÂrednio przed ww. transakcj? Pan Maciej Zientara nie posiada? akcji Spˇ?ki.
ciekawi mnie jedno/
skoro wyszedl z calym pakietem co do jednej akcji, to co sie takiego zmienilo ze nagle wszedl z powrotem do Famu ?
Pan Zientara jest wspolwlascicielem supernovej ktora to posiada NFI zachodni, progress i drugi, oraz kwiatkowski.
kwiatkowski zostal sprzedany Panu Karkosikowi i jego ?onie. widac bylo szal spekulantow.
fam ostatnio zakupil 70% akcji stradom , wczesniej nalezacej do zachodniego
stradom posiada grunty pod developerke i to podobno calkiem niezle grunty. fam chce przenisc produkcje pod czestochowe a w miejsce zakladu ... ?
no wlasnie, i gdzie w tym wszystkim 14nasty i Pan Zientara>?
co takiego sie wydarzylo ze nie objal pp famu wiedzac o sprzedazy stradomu oraz kwiatkowskiego ?
dziwna sprawa, ale mam nadzieje ze ktos mi to wszystko wyjasni
pozdr