Komentarze i badanie nastroju przed sesj? 12.01.2007r.

Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych

Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol

Czy Twoim zdaniem 12.01.2007 wig20:

Ankieta zakończyła się 2007-01-12, 10:11

wzroÂnie
8
50%
spadnie
6
38%
nie zmieni siŕ (max +/- 0,25%)
2
13%

Razem głosów : 16

Komentarze i badanie nastroju przed sesj? 12.01.2007r.

Postprzez kolargol » 2007-01-11, 18:11

Przyznajŕ, ?e gwa?townoŠ dzisiejszego wzrostu mnie zaskoczy?a. :shock: Pisz?c zaraz po sesji jestem nara?ony na wp?yw emocji. Trudno siŕ zdystansowaŠ od tego co siŕ przed chwil? dzia?o. Teraz te? jeszcze mi siŕ krŕci w g?owie jak po kolejce gˇrskiej. Wczoraj WGPW wydawa?a siŕ byŠ w marnej kondycji. Wydawa?o mi siŕ, ?e symptomy odwrotu zosta?y zanegowane w ko˝cˇwce sesji. Minimalne poprawienie do?ka by?o jednak fa?szywym sygna?em i b?ŕdnie nazwa?em prze?amaniem co co by?o tylko naruszeniem. W dodatku gie?dy Brazylii i Argentyny wystartowa?y bardzo s?abo. Potem ju? by?o lepiej i to prze?o?y?o siŕ na dzisiejsze otwarcie. Od wczoraj indeks wzrˇs? o 2,91% przy znacznym obrocie 1200mln. FW20H7 znalaz? siŕ na po?owie zniesienia trzeciej fali. Zreszt? nie trzeba liczyŠ fal, je?eli czwarta fala jest wredna to musimy teraz byŠ w czwartej. ;-)
Co dalej, niech zgaduj? inni. Ja wracam do podrŕcznikˇw.

Mi Kolargol
Awatar użytkownika
kolargol

Dołączenie: 2006-06-05, 07:11

Re: Komentarze i badanie nastroju przed sesj? 12.01.2007r.

Postprzez machanys » 2007-01-11, 18:18

kolargol napisał(a):Przyznajŕ, ?e gwa?townoŠ dzisiejszego wzrostu mnie zaskoczy?a. :shock: Pisz?c zaraz po sesji jestem nara?ony na wp?yw emocji. Trudno siŕ zdystansowaŠ od tego co siŕ przed chwil? dzia?o. Teraz te? jeszcze mi siŕ krŕci w g?owie jak po kolejce gˇrskiej. Wczoraj WGPW wydawa?a siŕ byŠ w marnej kondycji. Wydawa?o mi siŕ, ?e symptomy odwrotu zosta?y zanegowane w ko˝cˇwce sesji. Minimalne poprawienie do?ka by?o jednak fa?szywym sygna?em i b?ŕdnie nazwa?em prze?amaniem co co by?o tylko naruszeniem. W dodatku gie?dy Brazylii i Argentyny wystartowa?y bardzo s?abo. Potem ju? by?o lepiej i to prze?o?y?o siŕ na dzisiejsze otwarcie. Od wczoraj indeks wzrˇs? o 2,91% przy znacznym obrocie 1200mln. FW20H7 znalaz? siŕ na po?owie zniesienia trzeciej fali. Zreszt? nie trzeba liczyŠ fal, je?eli czwarta fala jest wredna to musimy teraz byŠ w czwartej. ;-)
Co dalej, niech zgaduj? inni. Ja wracam do podrŕcznikˇw.

Mi Kolargol

to tylko efekt stycznia ;-)
liczylem na odbicie do 3280, dlatego bralem longi dzis po 3255, jak juz przewalili 3250, ale ja tu widze ze mozemy pojsc jeszcze wyzej 3320 albo nawet i ....3500 ;-) :mrgreen: to zart oczywiscie bo oczekuje powrotu do spadkow od wtorku, do tego czasu nasz rynek nie powinna zadna podaz atakowac, aha w pon w stanach Martin Luther King wiec dlatego mamy zielone swiatlo do wtorku
macHanys
machanys

Dołączenie: 2006-08-23, 10:15

Postprzez olaf » 2007-01-11, 22:15

Poddaje pod ew. dyskusje takie oto skromna spekulacje:
(WIG20 EOD)

Image
Pozdrawiam... Olaf

"Trade What You See, Not What You Think"
"When the facts change, I change my mind - what do you do, sir?"
Awatar użytkownika
olaf

Dołączenie: 2006-06-21, 20:23

Postprzez krezus » 2007-01-12, 00:35

juz wszystko napisaliscie nie mam nic do dodania
ja bym uwazal teraz z longiem , dopiero po zmknieciu luki bessy gralbym na dlugo a teraz caly czas jednak ss oczywiscie ze stopem (moze jednak szerszym bo dzismi go przeskoczyli:)))
najbardziej podoba mis ie koncepcja machanysa
CZEŚĆ KREZUS- Marcin Kozak
''...lepiej stracić okazję niż kapitał...''

Zapraszam: Kozaka potyczki z technikami japońskimi...

Image
Awatar użytkownika
krezus

Dołączenie: 2006-06-20, 22:48
Miejscowość: Bytom

Postprzez krezus » 2007-01-12, 01:18

i jeszcze to w20 intra sporoluk do pokonania
CZEŚĆ KREZUS- Marcin Kozak
''...lepiej stracić okazję niż kapitał...''

Zapraszam: Kozaka potyczki z technikami japońskimi...

Image
Awatar użytkownika
krezus

Dołączenie: 2006-06-20, 22:48
Miejscowość: Bytom

Powróć do Komentarz po sesji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości