Konferencja Wallstreet

Moderator: bono

Konferencja Wallstreet

Postprzez bono » 2009-04-02, 10:09

Od 6 do 8 czerwca coroczna konferencja w Zakopanem. Ciekawa oferta wykładów i kolejna możliwość, żeby się spotkać czy ktoś z ifutorowiczów jest chętny wziąć udział?
www.wallstreet.org.pl
Image
Awatar użytkownika
bono

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43

Re: Konferencja Wallstreet

Postprzez krezus » 2009-04-11, 16:38

zapisałem się, szukam współlokatora
CZEŚĆ KREZUS- Marcin Kozak
''...lepiej stracić okazję niż kapitał...''

Zapraszam: Kozaka potyczki z technikami japońskimi...

Image
Awatar użytkownika
krezus

Dołączenie: 2006-06-20, 22:48
Miejscowość: Bytom

Postprzez bono » 2009-04-15, 11:44

Oto jak się na dzień dzisiejszy zapowiada grono ifutures na wallstreet. Skład obejmuje tylko osoby zarejestrowane chętnych ale niezarejestrowanych jest sporo więcej pamiętajcie, że ilość miejsc w Kasprowym ograniczona i mogą w późniejszym terminie zakwaterować was w drugim hotelu.
skippy + znajomy
olab + bono
krezus +
Dobieramy się parami bo pokoje dwuosobowe zawsze to miło być ze znajomym w pokoju chociaż się go nigdy na oczy nie widziało.
Image
Awatar użytkownika
bono

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43

Postprzez krezus » 2009-04-17, 12:47

ja jestem zakwaterowany z silvem:))))
CZEŚĆ KREZUS- Marcin Kozak
''...lepiej stracić okazję niż kapitał...''

Zapraszam: Kozaka potyczki z technikami japońskimi...

Image
Awatar użytkownika
krezus

Dołączenie: 2006-06-20, 22:48
Miejscowość: Bytom

Re: Konferencja WallStreet

Postprzez skippy » 2009-06-10, 09:14

Cisza jak makiem zasiał, więc słowo o konferencji WallStreet w Zakopcu.
Ci wszyscy, którzy polują na wykłady, stracili niebywałą okazje pozostawienia paru tysięcy zł w kieszeni.
I możliwości bezpośredniej, nawet kuluarowej rozmowy z topowymi:) postaciami otoczenia giełdy.

Nie dało się słuchać wszystkiego, niestety nieraz odbywały się równocześnie cztery prelekcje.
Bardzo (baaardzo) skrótowo zasygnalizuję to, czego słuchałem:

G.Zalewski, T.Symonowicz (KatHay) - określiłbym ich wystąpienia jako "jak zacząć myśleć o grze systemowo".
Takie absolutne mini-podstawy - od której strony podejść do tworzenia systemów.

T.Filipiak - przedstawił wszystkie szczegóły swojego systemu BB (Black Body) w podstawowej wersji.
Wyniki systemu wskazują na zysk bodaj 2700p na kontrakt w ciągu roku.
Tu mała uwaga - wg naszej wwn. dyskusji wyniki nie uwzględniały poślizgów wynikających z konieczności ustawiania TP i SL jako zleceń PKC. Nie potrafię oszacować, na ile to by zmieniło te 2700p. Pytanie przyszło do głowy za późno.

Z.Jakubas - świetna prelekcja, bardzo miły "ludzki" człowiek :). "Nieruchomości tańsze nie będą, nie ma takiej możliwości". Mamy skrajne niedowartościowanie spółek.

W.Białek - pierwsza część wykładu (krótsza) sugerowała że dno przed nami. Druga (dłuższa), że za nami. Cykl koniunkturalny wychodzi z fazy obligacji i wkracza w fazę akcji.

P.Szczepanik - uważa, ze głodny mega-kapitał już zaczyna jeść akcje i wywalać obligacje. Przed nami ok. 6-letnia silna hossa; najprawdopodobniej już się zaczęła. Pokrótce pokazał jak poluje na spółki które mogą dać mega-wybicia. In plus zawsze wskazywanie sygnału kupna i gdzie jest SL. Cytat dnia "możemy kupić jakiś papier z w20 który zdrożeje o 300%, ale co z tego skoro nadal pozostaniemy biedni":)

T.Jerzyk - podstawy elliotowskie połączone z liniami trendu. Wyszukiwanie patternów na wybicie (to moja interpretacja tego, co słyszałem) - najczęściej analogicznych do spodka (coś podobnego dominowało też w analizach spółek P.Szczepanika).

P.Danielewicz - dużo o zniesieniach fibo, istota zgrupowania zniesień, wyznaczanie z nich najsilniejszych półek cenowych dla oporów i wsparć. W tym w kontekście "gdzie najprawdopodobniej dojdzie" D w XABCD, lub jak ja wolę C w (3).

A.Kurnicki - mega-kapitał pozbywa się obligacji w USA. Czyli to, co wyżej W.Białek i P.Szczepanik. Koło cyklu koniunkturalnego sie zakręciło, znowu wchodzi na giełdy. Opinia słyszana była jeszcze u innych wykładowców.

P.Śliwa i P.Kwiecień - jak łatwo zarabiać bardzo duże pieniądze bez szczególnego ryzyka.
Na przykładach wybić bodaj koni es.f itp. po danonkach.
:)

Jeszcze ciekawe spotkania, z których miałem już tylko relacje wtórne, może coś napisze bono czy olab:

L.Sobolewski, później bezpośrednia rozmowa z inwestorami w kuluarach "twarzą w twarz"
A.Sierant - analiza sprawozdań; z tego co mi przekazano ze względu na swoja potężną wiedzę w temacie, wykładowca chyba widzi wszystko "czarno":)
A.Szczęśniak - ekspert ds. rynku paliw
R.Nejman - znany zarządzający z czołówki
i inni.

+ biesiada góralska, wieczór kubański i Żywiec na Krupówkach

I dużo, dużo więcej.
Wypada żałować, jeśli się nie było.
"Pokusa nadużycia ma miejsce, kiedy ktoś bierze od ciebie pieniądze i nie jest za nie odpowiedzialny." G.Gekko ;)
Awatar użytkownika
skippy

Dołączenie: 2006-08-30, 16:28
Miejscowość: Warszawa

Powróć do Szkolenia, konferencje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości