przez bono » 2008-05-27, 08:52
Ze swojej strony mogę dodać, iż spółka jestdosyć tania. Cieżko przeprowadzić pełną analizę aktywów gdyż mają ogromny bank ziemi (jeden z największych, jak nie największy, i najlepszych banków ziemi z notowanych developerów). Sęk w tym, że Prokom Investment mocno sprzedawał akcje gdyż ma kłopoty z kredytami, które ich mocno cisną więc można zaryzykować stwierdzenie, że przecena na Polnordzie jest zbyt duża, ale niestety nie umiem powiedzieć czy to już koniec sypania. Najgorsze w spółkach Ryszarda są trupy w szafie, niestety w każdej jego spółce można sie takiego trupa spodziewać kto ma dobrą pamięć to pamięta na Polnordzie taki wałek przy połączeniu z Energobudową jak dobrze pamietam. 2 spółki o kapitalizacji 100mln po fuzji stworzyły jedna o kapitalizacji 50mln :) Po tygodniu od fuzji okazało się, że Energobudowa ma kapitały ujemne a żeby było jeszcze pikantniej to Energobudowa była powiązana ze słynną firmą Stella Maris. Tak więc ja do wirtualnego portfela zaryzykowałem ale do realnego narazie nie choć strzały na tym mogą być potężne dodam tylko że jedna akcja Polnordu w czasach fuzji z Energobudową kosztowała 10zl