Polnord

Inwestycje w akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne.

Moderator: queba

Polnord

Postprzez silvestr » 2008-05-27, 00:46

Spadek zniósł 78,6% wzrostów, dodatkowo jest to poziom, który bronił się pod koniec 2006 roku. Natąpiło wybicie z klina zniżkującego dołem i powrót do niego. Ewentualne wyjście górą może być zapowiedzią większej korekty ostatnich spadków. Tak czy inaczej trwałe zejście poniżej 80zł oznacza wyprzedaży ciąg dalszy

pzdr
silvestre
Załączniki
polnord.png
silvestr

Dołączenie: 2006-10-02, 21:33
Miejscowość: Lublin

Postprzez bono » 2008-05-27, 08:52

Ze swojej strony mogę dodać, iż spółka jestdosyć tania. Cieżko przeprowadzić pełną analizę aktywów gdyż mają ogromny bank ziemi (jeden z największych, jak nie największy, i najlepszych banków ziemi z notowanych developerów). Sęk w tym, że Prokom Investment mocno sprzedawał akcje gdyż ma kłopoty z kredytami, które ich mocno cisną więc można zaryzykować stwierdzenie, że przecena na Polnordzie jest zbyt duża, ale niestety nie umiem powiedzieć czy to już koniec sypania. Najgorsze w spółkach Ryszarda są trupy w szafie, niestety w każdej jego spółce można sie takiego trupa spodziewać kto ma dobrą pamięć to pamięta na Polnordzie taki wałek przy połączeniu z Energobudową jak dobrze pamietam. 2 spółki o kapitalizacji 100mln po fuzji stworzyły jedna o kapitalizacji 50mln :) Po tygodniu od fuzji okazało się, że Energobudowa ma kapitały ujemne a żeby było jeszcze pikantniej to Energobudowa była powiązana ze słynną firmą Stella Maris. Tak więc ja do wirtualnego portfela zaryzykowałem ale do realnego narazie nie choć strzały na tym mogą być potężne dodam tylko że jedna akcja Polnordu w czasach fuzji z Energobudową kosztowała 10zl
Awatar użytkownika
bono

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43

Postprzez LeM » 2008-05-27, 16:45

bono

mają ogromny bank ziemi z którym nie mają co zrobić. W tym roku musieli wstrzymać kilka inwestycji, na które mieli wszystkie kwity, ze względu na brak popytu. Nie mogą sprzedać tego co nabudowali do tej pory. Tyle wiem bezpośrednio z firmy.

pozdro
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez silvestr » 2008-05-27, 22:58

LeM napisał(a):bono

mają ogromny bank ziemi z którym nie mają co zrobić. W tym roku musieli wstrzymać kilka inwestycji, na które mieli wszystkie kwity, ze względu na brak popytu. Nie mogą sprzedać tego co nabudowali do tej pory. Tyle wiem bezpośrednio z firmy.

pozdro

Zaczęli też sprzedawać niedokończone projekty. Strategia czy konieczność? No i ostatnie wyniki poniżej oczekiwań.
Ostatnio edytowany przez silvestr, 2008-05-27, 22:58, edytowano w sumie 1 raz
pzdr
silvestr
silvestr

Postprzez silvestr » 2008-05-28, 16:00

28.5.Warszawa (PAP) - Polnord chce do końca tego roku kupić około 200 tys. metrów kw. gruntów pod nowe projekty. Spółka zamierza wydać na ten cel 150-200 mln zł - poinformował prezes Polnordu Wojciech Ciurzyński na spotkaniu z dziennikarzami.
pzdr
silvestr
silvestr

Powróć do Akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość