Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
EX napisał(a):Witam Wszystkich.
Chciałbym przedstawić anlogie, które można zaobserwować w stosunku do dzisiejszych indeksów DJIAi S&P 500
DJIA propozycja nie moja-wyszukana w seci:
S&P 500 2002-2004
S&P 500 1990-1992
S&P 500 1987-1989
Ps. nie wiem dlaczego ale nie mogłem umieścić obrazków tylko linki, stosowałem opcje "img" wiecie może dlaczego???
Pozdrawiam EX
EX napisał(a):Ps. nie wiem dlaczego ale nie mogłem umieścić obrazków tylko linki, stosowałem opcje "img" wiecie może dlaczego???
Pozdrawiam EX
EX napisał(a):Witam Wszystkich.
Chciałbym przedstawić anlogie, które można zaobserwować w stosunku do dzisiejszych indeksów DJIAi S&P 500...
K2 napisał(a):No to kierunek już chyba znany. Trochę tych otwartych pozycji jest, więc jak eLki zaczną zamykać pozycje to do paniki niewiele potrzeba...
skippy napisał(a):K2 napisał(a):No to kierunek już chyba znany. Trochę tych otwartych pozycji jest, więc jak eLki zaczną zamykać pozycje to do paniki niewiele potrzeba...
Poznamy rano.
Po czym poznalismy teraz?
klus napisał(a):Odnosnie "paniki" na longach. Otoz LOP wzrastal i wtedy, gdy futures byl powyzej 1700, rosl i 150 pkt nizej, wiec rownie dobrze moze rosnac i po dalszym obsunieciu sie o 150 pkt.
Dylemat beda mialy misie, gdy longi nie beda zamykac sie nawet i 200 pkt nizej.
Zalezy jaka perspektywe czasowo obie strony obraly.
olab napisał(a):klus napisał(a):Odnosnie "paniki" na longach. Otoz LOP wzrastal i wtedy, gdy futures byl powyzej 1700, rosl i 150 pkt nizej, wiec rownie dobrze moze rosnac i po dalszym obsunieciu sie o 150 pkt.
Spadki beda trwaly dokladnie do momentu w ktorym longi wymiękną i w panice będą się zamykać. Ponieważ duzy gracz ma pięciocyfrową liczbę szortów, więc tylko w takiej sytuacji moze on zamykac pozycje nie powodujac hossy. Poki co kazda kolejna sesja pokazuje, ze w pelni kontroluje sytuacje.
pozdrawiam
olab
p.s 200 pkt to strata calego depo.
olab napisał(a):klus napisał(a):Odnosnie "paniki" na longach. Otoz LOP wzrastal i wtedy, gdy futures byl powyzej 1700, rosl i 150 pkt nizej, wiec rownie dobrze moze rosnac i po dalszym obsunieciu sie o 150 pkt.
Spadki beda trwaly dokladnie do momentu w ktorym longi wymiękną i w panice będą się zamykać. Ponieważ duzy gracz ma pięciocyfrową liczbę szortów, więc tylko w takiej sytuacji moze on zamykac pozycje nie powodujac hossy. Poki co kazda kolejna sesja pokazuje, ze w pelni kontroluje sytuacje.
pozdrawiam
olab
p.s 200 pkt to strata calego depo.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości