Witam
Niestety z różnych przyczyn nie jestem w stanie utrzymać regularności w dziale. Konsultowałem tez się z czytelnikami i doszedłem do wnioski , że techniki japońskie nie cieszą się zbyt dużą popularnością.
Postanowiłem zmienić koncepcję działu i publikować w nim sygnały systemu i od czasu do czasu komentarze oczywiście na podstawie analizy świec japońskich. Oczywiście codziennie postaram się wrzucić 3 grosze w dziale ''Komentarz po sesji''....
Krótki opis systemu:
system opart jest na danych intra 30 minut z wykresu kontraktów fw20, sygnały generowane są przez 3 średnie kroczące, kupno najkrótsza średnia przecina od dołu 2 dłuższe i sprzedaży gdy najkrótsza średnia przecina od góry 2 dłuższe średniej sygnał powstaje po zamknięciu świeczki po opisanym zdarzeniu. Zlecenie stop następuję po zajęciu pozycji jeśli krótka średnia przetnie jedną dłuższą- na zamknięciu świeczki. Dla ostrożniejszych po zajęciu pozycji można też ustawić zlecenie stop 5 pkt powyżej najdłuższej średniej- nie jest to wymagane.
System jest wypróbowany na danych historycznych na naszym rynku, jest sprawdzony w praktyce i przynosi duże zyski w okresie trendów. W okresie trendu bocznego można spodziewać sie spadku efektywności systemu.
Do każdego sygnału załączam wykres. Ponieważ jestem obecny zwykle na sesji sygnały będą publikowane na bieżąco.
W wypadku dużego zainteresowania i zgody admina, możemy w przyszłości publikować sygnały systemu na stronie głównej.
Oczywiście nie odpowiadam za przyszłe wyniki systemu, ma on głownie służyc do pomocy w nauce inwestowanie samodzielnie:))))))))
OBECNA POZYCJA :
KRóTKA PO 1731..........STOP LOSS 1756+5= 1761 PKT ale nie jest konieczny ....czekamy na ewentualne przecięcie średnich..........