28.01.2009 Komentarz w trakcie i po sesji

Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych

Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol

Czy WIG20 w dniu 29.01.2009r.

Ankieta zakończyła się 2009-01-29, 10:00

wzrosnie?
8
62%
spadnie?
5
38%
pozostanie bez zmian +-0,25%?
0
Brak głosów

Razem głosów : 13

Postprzez GIELDZIARZ » 2009-01-28, 16:28

chocked napisał(a):czasami 20 pkt dziennie, czasami 19 pkt dziennie, ale codziennie

Czyli ty też brałeś L dokładnie po 1627 heh.
Ja oczywiscie nie wzialem tego poziomu od ciebie bo dopiero teraz wszedlem na forum.Jak chcialem brac L to akurat tyle było.

SL przesunięty z 1609 na 1631.

Zgadzam sie z toba chocked co do wybicia lekko powyzej 1700pkt ja bym obstawial 1720 i zwala.
GIELDZIARZ

Dołączenie: 2008-08-22, 22:42

Postprzez Lucek » 2009-01-28, 22:22

Widzę, że znowu moje wpisy zostają usuwane.
Zostają natomiast wpisy jakiegoś prowokatora.
Zamieszczam wobec tego dzisiejszy zrzut sesji i screen mapy psg (Przemka Grodzkiego).
Jeżeli mówię, że to prowokator to wiem co mówię.
Jeżeli zwracam się do olafa rano, aby interweniował w tej sprawie a on umywa ręce,
następnie wieczorem widzę usuniete moje wpisy, to mam następującą propozycję:
zachowajcie sobie na pamiątke ten zrzut. Ja jestem widocznie za stary dla uczestników tego forum.
Nie mam nic więcej do powiedzenia.
Lucek

Dołączenie: 2006-06-26, 20:09

Postprzez LeM » 2009-01-28, 23:15

autorem mapy jest przecież Lu
komentarze chocked są więc delikatnie mówiąc nie na miejscu skoro posługuje się tym narzędziem.

Tak na marginesie to można by w końcu napisać tutorial do tej legendarnej mapy i powiesić na stronie. zniknęłyby nieporozumienia
sam już nie pamiętam co i gdzie się wpisuje choć excela mam do tej pory:)
tyle że wtedy może przestać działać...
decyzja jest na pewno po stronie autora
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez olaf » 2009-01-29, 00:07

Lucek napisał(a):Widzę, że znowu moje wpisy zostają usuwane.
Zostają natomiast wpisy jakiegoś prowokatora.
Zamieszczam wobec tego dzisiejszy zrzut sesji i screen mapy psg (Przemka Grodzkiego).
Jeżeli mówię, że to prowokator to wiem co mówię.
Jeżeli zwracam się do olafa rano, aby interweniował w tej sprawie a on umywa ręce,
następnie wieczorem widzę usuniete moje wpisy, to mam następującą propozycję:
zachowajcie sobie na pamiątke ten zrzut. Ja jestem widocznie za stary dla uczestników tego forum. Nie mam nic więcej do powiedzenia.

1. Interwencja moja byla natychmiastowa i polegala na tym, ze usunalem wszystkie wzajemnie prowokacyjne posty (w sumie 5sztuk - i "Lucka", i "chocked") w ktorych dyskusja sprowadzala sie... do niczego. Dodatkowo postaralem sie pomoc (zakladajac z gory, ze ktos moze sie zwyczajnie szukac wiedzy) wyjasniajac, jak i do czego mozna stosowac slynna "mape drogowa". Zadna ze stron nie byla zainteresowana rzeczowa konwersacja z ew. moim wspoludzialem. :-(

2. W sprawie "mapy" wyjasnilem dzisiaj jak ja stosowac i jakie poziomy (wyliczone "wlasnorecznie") propaguje Lucek. Podkreslilem rowniez, ze mozna stosowac ja wg. innej _wlasnej_ metodologii, np. we wlasnym zakresie przeliczajac poziomy (uzasadnilem dlaczego uwazam to za uprawomocnione), a takze, ze z powodzeniem mozna stosowac ja na innych niz FW20 rynkach. :-)

3. Jezeli to wszystko co napisalem w tym watku na temat stosowania tego narzedzia nadal nie wystarcza, to moze rzeczywiscie za rada LeMa nalezy w koncu zdjac odium tajemniczosci z tego arkusza i wszystko stanie jasne, proste i byc moze... nieatrakcyjne. ;-)
Pozdrawiam... Olaf

"Trade What You See, Not What You Think"
"When the facts change, I change my mind - what do you do, sir?"
Awatar użytkownika
olaf

Dołączenie: 2006-06-21, 20:23

Postprzez chocked » 2009-01-29, 08:40

teks usuniety
Ostatnio edytowany przez chocked, 2009-01-29, 10:57, edytowano w sumie 1 raz
"Go ask your portfolio manager for his definition of "risk," and odds are that he will supply you with a measure that excludes the possibility of the Black Swan"
chocked

Dołączenie: 2009-01-22, 14:29
Miejscowość: Poznan

Postprzez olaf » 2009-01-29, 10:42

chocked napisał(a):
olaf napisał(a):
1. Interwencja moja byla natychmiastowa i polegala na tym, ze usunalem wszystkie wzajemnie prowokacyjne posty (w sumie 5sztuk - i "Lucka", i "chocked") w ktorych dyskusja sprowadzala sie... do niczego. Dodatkowo postaralem sie pomoc (zakladajac z gory, ze ktos moze sie zwyczajnie szukac wiedzy) wyjasniajac, jak i do czego mozna stosowac slynna "mape drogowa". Zadna ze stron nie byla zainteresowana rzeczowa konwersacja z ew. moim wspoludzialem. :-(

2. W sprawie "mapy" wyjasnilem dzisiaj jak ja stosowac i jakie poziomy (wyliczone "wlasnorecznie") propaguje Lucek. Podkreslilem rowniez, ze mozna stosowac ja wg. innej _wlasnej_ metodologii, np. we wlasnym zakresie przeliczajac poziomy (uzasadnilem dlaczego uwazam to za uprawomocnione), a takze, ze z powodzeniem mozna stosowac ja na innych niz FW20 rynkach. :-)

3. Jezeli to wszystko co napisalem w tym watku na temat stosowania tego narzedzia nadal nie wystarcza, to moze rzeczywiscie za rada LeMa nalezy w koncu zdjac odium tajemniczosci z tego arkusza i wszystko stanie jasne, proste i byc moze... nieatrakcyjne. ;-)

Ad1.
Przeczytalem jeszcze raz wszystkie posty i nie znalazlem nigdzie wyjasnienia dalczego trzeba wpisac 1647...

http://www.ifutures.pl/viewtopic.php?p=11415#11415

chocked napisał(a):Ad2. Nic nie bylo wyjasnione.

http://www.ifutures.pl/viewtopic.php?p=11415#11415

http://www.ifutures.pl/viewtopic.php?p=11422#11422
Ostatnio edytowany przez olaf, 2009-01-29, 10:43, edytowano w sumie 1 raz
Pozdrawiam... Olaf

"Trade What You See, Not What You Think"
"When the facts change, I change my mind - what do you do, sir?"
Awatar użytkownika
olaf

Dołączenie: 2006-06-21, 20:23

Postprzez Andrzej » 2009-01-29, 15:33

Olaf

Sorry, ale Ty nie pojmujesz słowa pisanego? Gość się pyta czarno na białym "Przeczytalem jeszcze raz wszystkie posty i nie znalazłem nigdzie wyjaśnienia dlaczego trzeba wpisać 1647".

Tam jest wyraz DLACZEGO.

Kompletnie nic nie zrozumiałem z Twojego hm.. tłumaczenia. W szkole uczyć nie będziesz, zapewniam :-D
Andrzej

Dołączenie: 2008-04-15, 17:49
Miejscowość: Wrocław

Poprzednia

Powróć do Komentarz po sesji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości