Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
Ole napisał(a):Jackowski: bedzie zle...
http://pl.youtube.com/watch?v=qXDK5qa80WE
Oby sie mylił...
Pozdrawiam
Ole
exnergy napisał(a):Cos jest nie tak z postami, znikają . CENZURA?
exnergy napisał(a):Jak siw 1450 obroni a tak wyglada, to przygotujcie sie na to, ze duzi zamykali eski juz od paru fixingów sprowokowali retest dna i teraz zacznie sie na dniach odbitka. W tak widoczny sposob nie otwieralby REKIN esek w takim miejscu przy ostatnich denkach. Wiec ja bym uwazal z shortami.
exnergy napisał(a): ...
... to moze napisz swoją interpretację , to sie ustosunkuje...
olab napisał(a):exnergy napisał(a): ...
... to moze napisz swoją interpretację , to sie ustosunkuje...
exnergy: nie chce sie wdawac z polemike z Toba, bo jakos dziwnie nerwowo reagujesz.
Zwrocilem Ci tylko grzecznie uwage, ze mylisz sie piszac, ze "W tak widoczny sposob nie otwieralby REKIN esek w takim miejscu przy ostatnich denkach" bo dokladnie tak jpm postepowal w czasie "krachowych" piatkow w X 2008. LOP dynamicznie rosl na spadkach indeksu ustanawiajacego 3-letnie minima.
Moja interpretacja jest taka, ze ow inwestor dalej pilnuje rynku co widac po wartosciach w20, fw i pln.
Natomiast dzisiaj wyraznie pojawili sie "obroncy hossy", ktorzy podjeli wyzwanie rzucone przez jpm. Osobiscie podejrzewam rodzime OFE, ktore w ostatnich 3 miesiacach kupiły rekordowe ilości akcji po wyzszych cenach i na tych poziomach juz na nich tracą. Ale to tylko moje domysły. Natomiast bardziej istotne jest czy jpm posiada jeszcze amunicje w akcjach w20 i jest dalej w stanie blokowac wzrosty.
Osobiscie uwazam, ze jego plan przewiduje sprowokowanie "krachowej" sesji, gdzie moglby wypakowac szorty, lub "dowiezienie" jak najnizszych wartosci indeksu do dnia wygasniecia serii. Czy plan sie uda zalezy od zachowania OFE i stanu portfela akcji jpm i sp-ki.
ode mnie eot, koncze watek
pozdrawiam i zycze sukcesow
olab
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości