Nie wydaje mi się aby piątka była skończona. Jeżeli jest to prawdą to czeka nas - po wyższym otwarciu, ostatnia falka spadkowa. I dopiero przyjdzie czas na korektę spadku.
Pozdrawiam
Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
skippy napisał(a):Warto znać ten pattern.
De facto bardzo dobrze współgra ze wsparciami parabolicznymi, a także z PA propagowaną przez Lucka. Wszystko co ma sens, się gdzieś tam zazębia. Prawdopodobnie Mie tez by coś tu miał do powiedzenia.
skippy napisał(a):Warto znać ten pattern.
De facto bardzo dobrze współgra ze wsparciami parabolicznymi, a także z PA propagowaną przez Lucka. Wszystko co ma sens, się gdzieś tam zazębia. Prawdopodobnie Mie tez by coś tu miał do powiedzenia.
exnergy napisał(a):...Jak masz jakies uwagi to dopisz ;) bedziemy sie wiedzą wzbogacac.
skippy napisał(a):exnergy napisał(a):...Jak masz jakies uwagi to dopisz ;) bedziemy sie wiedzą wzbogacac.
Tak właśnie tu się staramy.
Tu jest źródło z wymogami patternu idealnego:
http://www.harmonictrader.com/The5-0Pattern.pdf
Tłuczemy go i poszukujemy dosyć dawno, bo jak napisałem można tu podejść dosyć łatwo naraz z kilku stron, czyli XABCD, PA + wyrysować paraboliczno-hiperboliczne wsparcie.
I powtarzana przeze mnie przy każdej okazje tego kształtu uwaga - najniższy punkt grozi ostrym zsypem (vide "mój" dział Głowa Byka) i tam obowiązuje wyjątkowa ostrożność dla bysia. Misie mają lepiej jeśli pójdzie nie po ich myśli, bo zazwyczaj sekwencyjny powrót w okolice denka daje szanse ewakuacji.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości