Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
lawok napisał(a):Moja stara koncepcja trochę uaktualniona. Poraża zgodność długości fal, niemal co do punkta.
Troche to koresponduje z teorią podwójnego dna na indeksach amerykańskich.
EX napisał(a):Goldman Sachs zamyka pozycje na złotym
DI 19.02.2009 09:51
Goldman Sachs kończy grać przeciwko złotemu – informuje Bloomberg. Broker w nocie do klientów, przesłanej w środę wieczór, poinformował, że zamyka pozycje z 8-procentowym zyskiem, uwzględniając koszt pieniądza.
exnergy napisał(a):A ja mam takie pytanie - skoro Mfinansów pozbywa sie euro w bezsensownej obronie przeciw trendowi- a pewnie jakies zobowiazania w EUR bedzie musialo splacac, to czy w sytuacji gdy jednak trend bedzie wciaz trzymal i zloty bedzie slaby, a oni beda musieli to zobowiazania zwrocicw EUR , to nie strzelą sobie podwojnego samobója ? :)
To tak odnosnie przeplywów fizycznych EUR.
Nie wiem jak wyglada kwotowa kwestia tych ozbowiazan i zapasów euro w MFin. Jak ktos wie niech naswietli.
exnergy napisał(a):A ja mam takie pytanie - skoro Mfinansów pozbywa sie euro w bezsensownej obronie przeciw trendowi- a pewnie jakies zobowiazania w EUR bedzie musialo splacac, to czy w sytuacji gdy jednak trend bedzie wciaz trzymal i zloty bedzie slaby, a oni beda musieli to zobowiazania zwrocicw EUR , to nie strzelą sobie podwojnego samobója ? :)
Nie wiem jak wyglada kwotowa kwestia tych ozbowiazan i zapasów euro w MFin. Jak ktos wie niech naswietli.
LeM napisał(a):exnergy napisał(a):A ja mam takie pytanie - skoro Mfinansów pozbywa sie euro w bezsensownej obronie przeciw trendowi- a pewnie jakies zobowiazania w EUR bedzie musialo splacac, to czy w sytuacji gdy jednak trend bedzie wciaz trzymal i zloty bedzie slaby, a oni beda musieli to zobowiazania zwrocicw EUR , to nie strzelą sobie podwojnego samobója ? :)
Czemu bezsensownej?
Jakieś uzasadnienie?
To są środki unijne przeznaczone na inwestycje. Leżały na koncie walutowym licho oprocentowanym a i tak musiały być prędzej czy później wymienione na złote.
Czemu nie zrobić tego teraz po korzystnym kursie?
Sam przewalutowałem cześć moich środków z USD na PLN
Zysk netto: 3.80 - 2.30 = 1,5 PLN na każdym zielonym papierku (65%)
olab napisał(a):
wiarygodnosc niusa powinno potwierdzić lub zanegować testowanie poziomu dolnej podstawy swiecy wybijajacej poprzedni szczyt, zbieznej jutro z linią trendu wzrostowego.
na usd i chf sytuacja analogiczna
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości