Fusy na tydzień 15'09 plus bonus - Linie Marsa i system Żółw

czyli... "fusy":)

Moderator: LeM

Fusy na tydzień 15'09 plus bonus - Linie Marsa i system Żółw

Postprzez LeM » 2009-04-05, 21:15

Witam,

Zapraszam na lekko spóźnione Fusy ale pierwszy prawdziwie wiosenny weekend w tym roku wygrał z wykresami.
http://lemansa.wordpress.com/

Dla czytelników ifutures.pl tradycyjnie FW20 i linie Marsa oraz system tygodniowy Żółw.
Na wykresie z liniami Marsa widzimy dynamicznie przebicie linii będącej oporem. Teraz staje się ona wsparciem i dobrze by było zobaczyć zejście testujące tę linię, a następnie ruch w kierunku następnej linii znajdującej się w okolicach 1800 pkt.

Jeżeli chodzi o system to pokpiłem sprawę. Okazało się, ze przy jakiejś okazji zmieniłem warunki zawarcia transakcji z "at the bar close" na "open next bar". Niby bardziej realnie ale w takim wypadku publikacja sygnałów nie ma sensu bo jak sie okazuje sygnał padł w zeszłym tygodni a transakcja została zawarta na początku tego tygodnia. Strasznie za to przepraszam ale nie zauważyłem tego na początku. Dopiero gdy analizowałem cenę zakupu sprawa wyszła na jaw. Wróciłem więc do starych warunków zawierania transakcji i okazało się że sygnał eL jest od końca zeszłego tygodnia...
Tak czy siak z mojej winy przespaliśmy sygnał kupna, który wtedy padł.
Transakcja została zawarta po cenie 1555 - kupno 3 szt (2 - short cover, 1 długa)
Obecnie system ma jedną długą pozycję i jest to pozycja zawarta przeciw trendowi głównemu. Stop loss 1465.
Bardzo przepraszam za to zamieszanie.
Załączniki
fw20 zolw.jpg
fw20 mars.jpg
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Powróć do Futurystyczny kącik LeMa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości