Moderator: bono
mirobe napisał(a):Mie,
Myślę, że wiele osób ogląda Twoje wykresy ale jeszcze ich do końca nie rozumie. Widocznie musimy jeszcze się douczyć.
Mógłbyś podpowiedzieć, jakim kierujesz się kryterium przy dobieraniu puntku początku formacji? (X)
Pozdrawiam
student napisał(a):Witam,
[...] Co do geometrii to warto przeczytać książkę Danielewicza jest tam w zrozumiały i praktyczny sposób opisane podejscie do tej techniki. Danił chyba także przedstawia takie analizy klientom BZ WBK. Ważne pozycje z tej dziedziny, które chyba każdy zna to książki Minera, Kane'a.
student napisał(a):Przechodząc do konkretów to dla mnie osobiście ważne poziomy odgrywają grupowania zniesień a w szczególnośći Patterny: Gartley 222 i jego pochdne (ABCD i XABCD) i 5-0. Na płynnych instrumentach dosć często się pojawiają wraz ze zgrupowaniami zniesiń. Co do samych zniesiń to jest ich dość sporo (ret.,pro.,app) bo poza standardowymi ja używam też innych typu 0.146 , 0.564, 1.13 i też "działąją" ;)
mirobe napisał(a):Mie
Myślę, że wiele osób ogląda Twoje wykresy ale jeszcze ich do końca nie rozumie. Widocznie musimy jeszcze się douczyć.
Mie napisał(a):Zgodnie z wielkością korekt w myśl zasady - dany stopień swingu jest kontynuowany dopóki nie ma overbalance największej korekty w nim - w uproszczeniu.
W przypadku formacji harmonicznych odsyłam do wzorów na stronach Scotta Carneya
Mie
Powróć do Szkolenia, konferencje
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości