Metastock i linia trendu typu wielomianowego i logarytmiczn.

Tematem tego forum są systemy transakcyjne, zasady ich tworzenia i testowania, gotowe formuły.

Moderator: frodo

Metastock i linia trendu typu wielomianowego i logarytmiczn.

Postprzez fergus » 2006-12-28, 13:41

Witam.

Mam pytanie w zwi?zku z funkcj?, ktˇra jest dostŕpna w Excel'u i chcia?bym j? mieŠ rˇwnie? w Metastock'u (wersja 9.0) . W Excel'u po stworzeniu wykresu mo?na dodaŠ do niego liniŕ trendu i chodzi mi o liniŕ trendu typu wielomianowego i typu logarytmicznego. Chcia?bym korzystaj?c z notowa˝ serwerˇw Statica mieŠ mo?liwoŠ na bie??co w czasie sesji obserwowania jak ta linia siŕ uk?ada. By?yby to dwie odrŕbne formu?y dla linii trendu typu wielomianowego i logarytmicznego. Czy kto z was wie lub zna miejsce w sieci, ktˇre opisywa?oby jak tego dokonaŠ ? Jak napisaŠ takie formu?y, ktˇre pozwala?yby na tworzenie na podstawie notowa˝ real time takich w?aÂnie typˇw linii trendu? Bŕdŕ potwornie wdziŕczny za pomoc.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
fergus

Dołączenie: 2006-06-22, 20:06
Miejscowość: Bytom

Re: Metastock i linia trendu typu wielomianowego i logarytmi

Postprzez mylogi » 2007-11-16, 01:18

fergus napisał(a):Witam.

Mam pytanie w zwi?zku z funkcj?, ktˇra jest dostŕpna w Excel'u i chcia?bym j? mieŠ rˇwnie? w Metastock'u (wersja 9.0) . W Excel'u po stworzeniu wykresu mo?na dodaŠ do niego liniŕ trendu i chodzi mi o liniŕ trendu typu wielomianowego i typu logarytmicznego. Chcia?bym korzystaj?c z notowa˝ serwerˇw Statica mieŠ mo?liwoŠ na bie??co w czasie sesji obserwowania jak ta linia siŕ uk?ada. By?yby to dwie odrŕbne formu?y dla linii trendu typu wielomianowego i logarytmicznego. Czy kto z was wie lub zna miejsce w sieci, ktˇre opisywa?oby jak tego dokonaŠ ? Jak napisaŠ takie formu?y, ktˇre pozwala?yby na tworzenie na podstawie notowa˝ real time takich w?aÂnie typˇw linii trendu? Bŕdŕ potwornie wdziŕczny za pomoc.

Pozdrawiam.

wlasnie ostanio zwrocilem uwaga na ten trend wielomianowy.
zwroc uwage ze jak skrocisz zakres danych to wielomian tez sie zmienia.
ale temu moznaby zaradzic.

jestem zainteresowany formula do wielomianu.
jesli ktos ma prosze na mylogi@gmail.com
mylogi

Dołączenie: 2007-03-02, 11:44

Powróć do Systemy transakcyjne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości