Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
Major napisał(a):Czyżby podwójny scit na PKN?
Major napisał(a):Z moich fal wynika, ze zrobiliśmy wzrostową 5 w 1 i teraz czeka nas korekta (kolor czerwony) przed ostrym odpałem(kolor zielony). Wszystko elegancko, ale niepokój mój budzi fakt, że zrobiliśmy już drugą wzrostową piątkę(kolor czarny) przy czym ta druga, aktualna nie jest wyżej niż tak pierwsza. Z tego co się orientuję to wg. teorii DOW'a jest to zapowiedź zmiany trendu(na spadkowy). Poprawcie mnie jeżeli się mylę.
Delfino napisał(a):
Popatrzcie na EURUSD - znów pod oporem. Ciekawe, że dokładnie w tym samym momencie co S&P500. Mnie się wydaje, że to jest bardzo ważny moment. Jak jedno i drugie sforsuje opór to mogą być ładne wzrosty.
Delfino napisał(a):Oto pogladowe rysunki. Wydaje mi się, że jeśl nastąpi wybicie górą na obu, to po prostu trzeba zająć długie pozycje.
Delfino napisał(a):Ja powiem tak - według mnie giełda jest zbyt przeintelektualizowana. Jest sto milionów sposobów analizowania wykresów. Są te wszystkie teorie, fale, wskaźniki, oscylatory i kto wie co jeszcze. I to wszystko po prostu nie działa, bo rynek nie jest nauką ścisłą.
Jedyne co tak naprawdę jest w minimalnym stopniu użyteczne, to rzeczy zupełnie najprostsze tj. poziomy wsparcia/oporu, oraz trend.
Major napisał(a):Ja patrzę na oscylatory, ale tylko na dziennym. Moim zdaniem najbardziej pewne są dywergencję na RSI dzienym przy konkretnym wykupieniu/wyprzedaniu. Z oscylatorów tylko na to patrze.
Noo....i czasem stochastic:)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości