Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
Mie napisał(a):etf jest tworem własnym brokera opartym na indeksie - tzn zmiana serii i bazy nie powinna mieć miejsca. Chyba, że jest oparty na kontrakcie, ale wtedy powinno być to oznaczone.
Oficjalnym dniem rolowania kontraktów był zeszły czwartek (jak zawsze). Wtedy kontrakt kontynuacyjny ES #F przyjmuje wartość ES Z0. Kontrakty funkcjonują oczywiście niezależnie.
Mie
olab napisał(a):witam
W ostatnim dniu wygasania serii wrześniowej zapowiadają się spore emocje.
olab napisał(a):...Grubas który rolował longi...
Tomasz napisał(a):nie wiem co to było 16.09 ale ktos za to odpowiedzialny powinien sie zarumienic
http://www.gpw.pl/zrodla/gpw/spws/spws1/LOP_stat.pdf
i lop wyprostowali
Tomasz napisał(a):własnie olaf ,chciałem wkleic 15.09 ale nigdzie juz nie znalazłem z wyjatkiem moich notatek,jak ktos ma w archiwum tabelke to prosba o wklejenie,choc wg mnie nie ma to znaczenia dla spekulacji.
skippy napisał(a):W dłuższym terminie mam wątpliwości, widzę argumrnty (85%) za poważną korektą (aczkolwiek nie testowaniem min z 2009) jak i za poważnym wybiciem (15%).
Widoczne formacje szczytowe dają nieco krótszy termin, bo są małe.
Są to okolice must hold z Twojego rys, u nas must hold to trochę ponad 2400.
Na to stawiam; co dalej sie zobaczy.
Na ten moment, przyznaję, mamy niezanegowane patterny na wybicie vs oporowe parabole i pozostaje oczekiwanie co nie wytrzyma naporu.
Tu pattern na esf:
A rysunek dla nas, zawierający odpowiednik tego wraz z parabolą wklejałem dziś albo wczoraj.
karnak napisał(a):Ja uważam, że dużo większe są szanse pójścia wyżej niż utworzenia teraz formacji szczytowej.
Może już w poniedziałek nie będzie szans wziąć eLki po lepszej cenie niż była w piątek.
Zobaczymy, krótkoterminowo ciężko jest utrafić.
Jestem optymistą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości