skippy napisał(a):Co prawda muszę przyznać, że od miny 237x nie ma żadnego poważnego sygnału S.
Poszły za to wszelkie kanały i spadkowe.
Wszystko opieram wyłącznie na swojej paraboli.
A bo to jes tak, jak napisałem na początku. Po prostu narysujesz nową parabolę.
Ta parabola (choć to nie są przecież parabole) pozwoliła ci znaleźć ważny poziom oporu, który zatrzymał indeksy na długi czas. I chwała za to. Po prostu według mnie wyciągasz zbyt daleko idące wnioski, jako iż trend się odwróci w tym miejscu i kurs dalej będzie śledził tą parabolę. Ja np. uważam, że będziemy mieć dynamiczne wybicie i coś na wzór kolejnen paraboli w górę. Bo trend powinien być kontynuowany. Pewnie potem te dwie parabole będą punktami początkowymi kolejnej, większej paraboli i być może ta wyznaczy poziom docelowy całej hossy. A może i nie.
Tak więc o ile dowiodłeś, że narzędzie to ma swoje zalety i rzeczywiście działa, to jednak nie można stosować go bezkrytycznie. Bo wykresy cenowe to jednak nie są parabole, najwyżej ich niewielkie wycinki. Tak uważam.
Tak przy okazji - EURUSD osiągnęło sugerowany przeze mnie poziom docelowy wybicia z formacji i będzie się mierzyło z silnym oporem (sierpniowy szczyt), więc jeśli ktoś stosuje moje sygnały, to pora zamykać. Ja trzymam dalej, bo liczę na przynajmniej kiklkumiesięczny trend wzrostowy.