Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
30.09.2010 godz. 15:57 olab napisał(a):ADAM napisał(a):olab napisał(a):... wariant, że redukują się nasze fundusze, a kupują grubasy z londka zdroj,
W tym wariancie już w piątek lub poniedziałek byłaby próba powera i odcięcia od akcji.
Czyli początek miesiąca - Up, wyczyszczenie stopów tym, którzy otwierali krótkie poz. na obecnej konsolidacji i dopiero pózniej wyczekiwana korekta spadkowa.
pozdro
olab
Olabo wg Twojej teorii - ktos od 2 tygodni odbiera towar przy ogromnych obrotach, aby nastepnie zrobic falszywe wyjscie up i zwalic rynek... czy cos pominalem ?
Druga sprawa - jezeli mozna zapytac dlaczego tak usilnie obstawiasz ze to nie ofe odbieraja towar, juz przy wygasie zauwazylem ze ostro obstajesz za GS i wyjsciem up.
Pozdro
witaj adamo kope lat ...
napisałem, że dopuszczam to jako wariant możliwy, gdyby okazało się nagle, że za 2 sesje będziemy 100 pkt wyżej.
...
olab
skippy napisał(a):Co do rośnięcia to rośniemy jak banany, nie jak mocne giełdy, no ale rośniemy.
Delfino napisał(a):JPY bym się nie sugerował, bo tam rząd ostro miesza,
mirobe napisał(a):@karnak
Za swój tekst, gdybym był adminem, dostałbyś już bana, ale nie ja tu rządzę.
Proszę, abyś Ty i reszta desperatów z UFO nie przenosiła tutaj takich wypowiedzi.
(dotyczy postu 2010-komentarze-czasie-sesji-t2932-20.html#p18270)
Pozdrawiam,
RM.
olaf napisał(a):mirobe napisał(a):@karnak
Za swój tekst, gdybym był adminem, dostałbyś już bana, ale nie ja tu rządzę.
Proszę, abyś Ty i reszta desperatów z UFO nie przenosiła tutaj takich wypowiedzi.
(dotyczy postu 2010-komentarze-czasie-sesji-t2932-20.html#p18270)
Pozdrawiam,
RM.
Hmm... Chyba potwierdza się opinia, że ilu uczestników rynku tyle opinii
Ja akurat w dużej mierze się z tezami karnaka zgadzam i pamiętam jego mocno prowzrostowe analizy - z którymi się również wtedy zgadzałem. Szukanie różnej maści szwagrów (rządy itp) także uważam za zbędne.
Może jedynie zdanie o "piaskownicy" rzeczywiście niepotrzebnie wzbudzające kontrowersyjne emocje i raczej nie stanie się tak popularne jak Szczepanika "zajmijcie się wyplataniem koszyków" (czy jak to tam brzmiało). Puśćmy to więc w niepamięć.
Generalnie może trochę więcej dystansu dla nam wszystkim życzę. Każdy z nas raz trafia z analizami, a raz nie.
Tak było, jest i będzie.
Przyjemnego popołudnia
PS mirobe, jak nie działa Ci przycisk "cytuj" daj znać na priv - sprawdzę ustawienia.
zbyszek napisał(a):EURUSD: zdaje się, że przebiliśmy kreski Skippiego, a moje oczekiwania na zatrzymanie wzrostów na tych poziomach szybko pierzchły - ot dzień i już. Ledwo widać na wykresach >3m.
olaf napisał(a):post18020.html#p18020
nie sledze tego, ale oporowo wygląda na 1,367-369 i 1,381. Wsparciem 1,333 i 1,318.
Zobaczymy.
olaf napisał(a):post18147.html#p18147
Wracajac do krótkoterminowych rozważań. Po pomyślnym przetestowaniu okolic 1,338, EURUSD doszedł do 1,364 IMO tu może napotkać jakiś opór. Wybicie z tej strefy da moim zdaniem odpowiedz: kontynuacja trendu/odwrócenie.
olaf napisał(a):post18211.html#p18211
Szybciej niż się można było spodziewać. Wyżej 1,381.
karnak napisał(a):olaf napisał(a):Może jedynie zdanie o "piaskownicy" rzeczywiście niepotrzebnie wzbudzające kontrowersyjne emocje i raczej nie stanie się tak popularne jak Szczepanika "zajmijcie się wyplataniem koszyków" (czy jak to tam brzmiało). Puśćmy to więc w niepamięć.
Generalnie może trochę więcej dystansu dla nam wszystkim życzę. Każdy z nas raz trafia z analizami, a raz nie.
Tak było, jest i będzie.
Przepraszam za zdanie o "piaskownicy". Nie powinno go być w moim komentarzu.
[...]
Pozdrawiam i jeszcze raz tych, którzy poczuli się urażeni przepraszam.
karnak napisał(a):@mirobe
....Dodatkowo stwierdzenia, że nie wklejało się analizy, bo przecież miało rosnąć to dla mnie trochę zachodzi
cwaniakowaniem...
Dlaczego od razu nazywasz to cwaniakowaniem?
Przeczytaj moje analizy z poprzednich tygodni i tam cały czas jest mowa o wzrostach.
Nie zaszły wtedy istotne zmiany na rynku ( w przeciwnym kierunku) więc uznałem, że nie będę się powielał z argumentacją i obowiązuje moje wcześniejsze nastawienie.
Za inną Twoją uwagę " o piaskownicy" już przeprosiłem, faktycznie to było niepotrzebne.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości