Delfino napisał(a):skippy napisał(a):Jako ciekawostka zalogowałem TKO WIG20 16:10-16:20 (nie wiadomo czemu zakazany dla gawiedzi) i Dark zrobił z tego wykres BIG THX:)
Na osi czasu (rys post Darka wyżej) są minuty po 16:00.
I jak to interpretować? Bo ja nie mam żadnych intuicji w sumie.
Żeby to zinterpretować grywalnie, to trzeba by obejrzeć ze 100 takich i zbadać korelację z następnym otwarciem.
Na razie mamy jeden, następnego otwarcia nie znamy, więc patrzymy na ciekawostkę.
Co do interpretacji ogólnej, to mam takie wnioski:
- Spodziewałem się losowej szarpaniny, a jest wyraźny wykres z oporami, tendencjami i naturalnymi wysyceniami ruchu. Co konkretnie tu widzimy, nie mam pojęcia. Coś to obrazuje, nie jest jak widać losową pikselozą. Jakieś badanie głębokości ofert zapewne ma tu miejsce. Mocno się cofnęła podaż albo ostro dowalili po prawej. Na kasowym zbicie o 100p to naprawdę mocny kapitał, więc losowość i zabawy wykluczam
- Ta część sesji jest zakryta przed oczami zwykłych pokemonów, ale co cwańsze z nich, jak ja:))) mogą się zaprzeć i to podejrzeć. A na serio - nie są to więc zabawy nakierowane na małych graczy, bo ci ich po prostu nie widzą. Z całą pewnością grubasy mają podgląd, bo nikt by w ślepo nie walił setkami balonów nie wiedząc jaki to daje efekt.
- Prezes Sobolewski był zdziwiony, iż ktoś pyta dlaczego nie ma TKO WIG20 na fiksie. KNF robi jakieś dochodzenia ws. cudofiksów. Ja to odbieram jako bananowy skandal, że TKO WIG20 16:10-16:20 nie ma dla małych graczy.
Czyli wniosków grywalnych z tego jednego rys nie mam, reszta do dyskusji i taki był cel pokazania tej zajawki.