skippy napisał(a):No to na razie intra "jest normalny":
te zniesienia są zaznaczone odwrotnie, chyba, ze dotyczą innego odcinka wykresu
Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
skippy napisał(a):No to na razie intra "jest normalny":
ADAM napisał(a):Olabo - "wszyscy za spadkami"
ktos na ircu wspominal, ze wiekszosc w lolku byla za up... gazety, radio, tv tez kierunek maja jeden. Czy moglbys podac dane, z ktorych wynika ze wszyscy sa za S ?
Pozdro
olab napisał(a):W uzupełnieniu posta wyżej, ten sam wykres z zaznaczonymi "parabolami skippiego" zakończonymi załamanymi rgrami na szczytach.
Warto zwrócić uwagę, ze w czasie pierwszej paraboli (czarnej) wykres wyglądaŁ identycznie jak teraz (czerwona), tylko w mniejszej skali.
Jedyne co przemawia na korzyść miśków, to to, że w 2009 załamanie rgra przyniosło natychmiastowe odpalenie rakiety, natomiast obecnie rynek ponownie cofnął się do linii szyji, rysując podwójne prawe ramię, co pokazuje, że relatywnie jest nieco słabszy niż rok temu.
pozdro
olab
Danek napisał(a):Olab zobacz co sie stalo z SP500 ;) po sesji spadek o 10 ptk ;) po sesji wyniki podawal APPL i IBM http://www.zerohedge.com/article/itimber-0#comments
Danek napisał(a):Olab zobacz co sie stalo z SP500 ;) po sesji spadek o 10 ptk ;) po sesji wyniki podawal APPL i IBM
Dark napisał(a):olab napisał(a):Niesamowite, że na tak silnym rynku, wszyscy czekają na spadki...
olab wszyscy chcemy byc pierwsi, nic tak nie poprawia samopoczucia po przegapionym ruchu, jak slowa.. "a nie mowiłem"
skippy napisał(a):Ostatnia jaką znalazłem longterm dla es.f pochodzi z lipca, po prostu nic się nie zmieniło:
olab napisał(a):skippy napisał(a):No to na razie intra "jest normalny":
te zniesienia są zaznaczone odwrotnie, chyba, ze dotyczą innego odcinka wykresu
olab napisał(a):skippy napisał(a):Ostatnia jaką znalazłem longterm dla es.f pochodzi z lipca, po prostu nic się nie zmieniło:
pisząc o "parabolach skippiego" nie chodziło mi o jakieś konkretne parabole, tylko zwróciłem uwagę na analize samych
formacji, podkreślając, ze jesteś ich (formacji) wynalazcą.
pozdro
olab napisał(a):Niesamowite, że na tak silnym rynku, wszyscy czekają na spadki.
olab napisał(a):Jedyne co przemawia na korzyść miśków, to to, że w 2009 załamanie rgra przyniosło natychmiastowe odpalenie rakiety, natomiast obecnie rynek ponownie cofnął się do linii szyji, rysując podwójne prawe ramię, co pokazuje, że relatywnie jest nieco słabszy niż rok temu.
Delfino napisał(a):...też dostrzegłem tę krzywą i na realizacji potrójnego szczytu wyskoczyłem z Edka....
Dark napisał(a):Olaffo smiej sie smiej.. wytlumacz mi lepiej czemu to spada ?
International Business Machines (NYSE: IBM) After Hours: 137.58 [AD] -5.25 (-3.68%) 5:10PM EDT
Apple Inc. (NasdaqGS: AAPL) After Hours: 302.07 [AD] -15.93 (-5.01%) 5:10PM EDT
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości