Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
olaf napisał(a):Popełniłem jakiś czas temu taki komentarz: "Bajanie o bankructwach krajów i cięciu ratingów nikogo już nie zaskoczy i dopóki rynek nie znajdzie sobie nowego fetyszu którym będzie mógł się codziennie karmić nic się raczej nie zmieni. Obstawiajmy co to będzie!" (post18530.html#p18530) Od tamtego czasu nikt jakoś specjalnie się nie zaoferował z propozycjami, a ja swoje zdanie w sprawie kondycji rynku podtrzymuję. Czy zacznie spadać juz dzisiaj w nocy czy... nie wiadomo kiedy, tego nie wiem, wiem jednak, że korekta będzie dynamiczna i sięgnie kilkuset pkt. Takie są znane od przeszło stu lat prawidła trendów. Wracając jednak do tego "rynkowego fetyszu"... może jednak waluty (obligacje)? Nie tyle sam ich poziom, co reakcje związane z ostatnimi krokami FEDu, szczególnie ze strony Chin (Dalekiego Wschodu).
[...]
Właśnie oglądam w Faktach TVN reportaż o debiucie giełdy z pointa o hossie na rynku akcji.
olaf napisał(a):[...]W przypadku zwiększania podaży ważne wsparcie na 2706-10 i 2699, niżej ważny w mojej ocenie poziom na 2679-84 i 2668-72.
W przypadku pogorszenia nastrojów na rynku popyt winien się ujawniać na 2623, niżej 2600-03 i 2592-3 ; 2568-81 oraz w strefie 2551-55. Niżej ważne 254x.
olab napisał(a):p.s. z braku czasu nie policzyłem korekt intra na es.f, analogicznych do -26 pkt na sp500.
Jezeli ktoś to liczy, to niech wklei lub napisze, czy dzisiejszy spadek jest > od poprzednich.
olaf napisał(a):...Popełniłem jakiś czas temu taki komentarz: "Bajanie o bankructwach krajów i cięciu ratingów nikogo już nie zaskoczy...
skippy napisał(a):olaf napisał(a):...Popełniłem jakiś czas temu taki komentarz: "Bajanie o bankructwach krajów i cięciu ratingów nikogo już nie zaskoczy...
Powstaje podstawowe pytanie - kiedy złe infa nie powodują zawału?
Delfino napisał(a):Hmm no to mają tą deflację, czy nie? Przecież to się da obiektywnie zmierzyć.
olaf napisał(a):skippy napisał(a):olaf napisał(a):...Popełniłem jakiś czas temu taki komentarz: "Bajanie o bankructwach krajów i cięciu ratingów nikogo już nie zaskoczy...
Powstaje podstawowe pytanie - kiedy złe infa nie powodują zawału?
Dla mnie odpowiedz jest zawarta w ostatnim słowie tego co zacytowałeś ;)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości