witam wszystkich mi?oÂnikˇw i przeciwnikˇw czytania moich ''wypocin''......korzystajac z chwili spokoju w pracy postaram sie podzielic moimi spostrze?eniami:)))
obecnie jestem out.....mojego polarnego nastawienia nie bŕdŕ ukrywa?
w wykresach intra zastosowalem kilka zmian.....po wymienieniu uwag z Machem i Jkarem postanowi?em zrezygnowac z analizy swiec intra zastepujac je slupkami 10 i 30 minutowami ( lub po prostu wykresem liniowym)......wg mnie wierniej odzwierciedlaja przebieg sesji intra i sa bardziej naturalne dla nas Europejczykow.....wykresy day i tyg jak zawsze g?ownie w formie Âwiec.......
na wykresie tyg w20 wciaz obowiazuje zas?ona ciemnej chmury a obecna swieca na razie tylko ja potwierdza.....tutaj poczekajmy do konca piatku
na day dzisiejsza swieca potwierdza przewage misiˇw i waznoŠ wsparcia na polowie czarnej swiecy z 08.02 - zakladajac , ze zaczŕlismy trend spadkowy
kolejne opory to 2 wzrostowe luki hossy zaznaczone na wykresie -1 z nich prawie domknieta......moim zdaniem powinnismy dotrzec przynajmniej do poziomu 3150 na w20.......anulata nastapi jesli close powyzej 3450
na wykresie 3 linii 2 czarna potwierdzajaca zmiane trendu....przynajmniej lokalne oslabienie
na wykresie intra mozliwa rgr z szyja na 3350 i zasiegiem do 3150 , po drodze trzeba bedzie pokonac linie trendu
na razie tyle.... czekam na dyskusje