Witam wszystkich
Miniony tydzień pomimo wzrostu, pozostawia lekki niedosyt. Kontynuacja mocnego odbicia z poprzedniego tygodnia przerodziła się w anemiczny wzrost. Czy to tylko tyle na co stać Byki, czy tez przystanek przed dalszą jazdą w górę?? Te pytanie sobie zadaje większość spekulantów ... ja też
Zobaczmy jak sytuacja FW20 przedstawia się na wykresach malowanych jednym okiem
FW20 dzienny
Zdobycie 2250 pozwoli trochę śmielej patrzeć do góry, 2340 pozwoli poważniej myśleć o testowaniu 2460, a po zdobyciu tego poziomu będzie można pożegnać się z dołkami na poziomie 2000 gdyż możemy ich długo nie oglądać ... dopóki to się nie stanie będzie wciąż realne zagrożenie testowania 2000 pkt ...
Czy zejście poniżej 2100 było pułapka ?? ... o tym będzie można powiedzieć dopiero po pokonaniu 2460 i mojej Linii Bessy która obecnie znajduje się na poziomie 2520
Wykresy metodą Przełamania Dwóch Linii
Trend spadkowy rozwija się prawidłowo, dopiero zamknięcie powyżej 2315 może powstrzymać zakusy Niedźwiedzi na niższe poziomy ... zamknięcie poniżej 2085 potwierdzi ich dominację.
Wykres tygodniowy
Wykres od 2006 r ... hmm ... ciekawie wygląda sytuacja spadkowa w 2007 i obecnie
W powiększeniu ... dopiero zamknięcie powyżej 2280 pozwoli na złapanie oddechu Bykom ... ciekawe czy "futrzaki" na to pozwolą ??
Sk-50tyg (linia czerwona) zaczyna zakręcać w dół ...hmm... dobrze to Bykom nie wróży ... dopiero wyjście ponad sk-200tyg (linia żółta 2429 pkt) pozwoli śmielej patrzeć w górę.
Gdzieniegdzie słyszę prognozy o zakończeniu spadków i rozpoczęciu jedynie słusznego ruchu w górę lub też zdecydowanego odbicia które przekroczy najśmielsze wyobrażenia... hmm ... widocznie ja mam niewłaściwe lub przestarzałe narzędzia AT, gdyż moje analizy tego jeszcze nie wskazują ... owszem po pokonaniu pewnych poziomów przyłączę się do tych głosów, ale na dzień dzisiejszy to chyba byłaby lekka przesada według mojej AT.
Może gdybym nie malował wykresów jednym okiem to bym więcej zobaczył