poziom cenowy na którym aktualnie znalazło się PKO jest szczególny, dlaczego?
po pierwsze opór o którym wspomniałem w piątek nie został zanegowany, cena w końcówce powróciła pod 33,47 tworząc dzienną świecę z długim górnym cieniem,
po drugie, linia trendu ! (
PROSTA KRESKA PRAWDĘ CI POWIE
) od której cena odbijała już 4-ro krotnie
, więc pytanie czy piąty raz będzie inny
nie wiem, choć fakt że cena podczas ostatniego osłabienia nie zdołała zrobić LL i odbiła od poziomu poprzedniego lokalnego dołka czyli 30,5 zł świadczy na korzyść byków, ale to wciąż za mało, do zanegowania trendu spadkowego jest nam potrzebne zdecydowane przebicie piątkowych maxów, co powinno skutkować wyjściem na 34,65 a potem 37,3 zł,
w razie pojawienia się od poniedziałku spadków (taki scenariusz na chwilę obecną jest bardziej prawdopodobny) trzeba będzie uważnie obserwować czy cena nie zechce zawrócić na poziomie 32 zł lub niżej 31,5 zł są to w mojej skromnej ocenie ważne punkty i ewentualne zadziałanie ich dało by szanse na szybki powrót do LT, która to przecież cały czas się obniża i w konsekwencji jej przełamanie,
jeśli powyższe poziomy zostaną złamane to ponowne zejście na 30,5 zł zapewne będzie skutkować przebiciem tego wsparcia i spadkiem na 28 zł, a dalej........ aż tak daleko nie ma co wybiegać w przyszłość : )
podsumowując, uważam że jesteśmy w miejscu w którym będzie okazja do zajęcia odpowiednich pozycji z bardzo dobrym stosunkiem zysku do ryzyka