topix napisał(a): obrona ostatnich dołów 2170 na fucie powinna wykreować mniejsze czy większe odbicie.
- dolazło do 2192 – odbicie wyszło mniejsze i skromniejsze niż zakładane,
- kilka pkt zdobyte przez bysie pod koniec sesji wtorkowej i na początku środowej zostało szybko i skutecznie skontrowane bez brania zakładników :) a to wyraźnie pokazuje w jakim stadium obecnie znajduje się rynek.
Liczyłem na większą aktywność popytu a tu proszę:
- długa czarna świeca z zejściem na nowe miny ruchu
- coup de grace - klozet futa po minie, indeks wyciagniety na fixie
- wrażenie robi styl - wlazło we wsparcie jak w masło,
- wrażenie robią tragiczne próby obrony,
Czym grozi gra fałszywą nadzieją pod ukształtowanie się potencjalnej formacji odwrócenia (orgr) która nie wystapiła :) i łapanie doła który również dopiero zostanie osiągnięty :) było widać w okolicach godziny 14.
Uformowała się nam kolejna (czwarta w tym ruchu) tym razem 50 pktowa falka która osiągneła pierwsze poziomy wsparć w okolicach 2148 pkt na fucie (pokrywające się z 38,2 fibonem). Może stąd wyjśc jakieś odbicie, ale po tym co było widać w środę wcale nie musi.
- każda kolejna falka jest dłuższa 38-41-43-50 pkt – trend ma się dobrze i przyspiesza :)
- spadamy na spadkowym lopie, ktoś duży wychodzi z tego bagienka – szczególnie było to widac po przejsciu 2166 – poszły stopy i przyspieszone rozładowywanie longów trwało do konca dnia.
- to jeszcze nie koniec spadków - jak na razie popyt prezentuje się mizernie a to dobrze rokuje trendowi (o ile coś takiego jak trend występuje u nas ostatnio :) należałoby zakładać dalsze pogłebienie ruchu.
- nie zdziwi mnie open luką po marnych stanach czy azji,
- w bezzsie walczymy ze wsparciami nie oporami :)
Podsumowując: Gramy sugestiami z poczatku tygodnia viewtopic.php?t=3625&f=12 po zrealizowaniu pieciofalowego impulsu w gorę i wyjsciu dołem z klinika lecimy na południe. Gdzie się zatrzymamy ? Pozostaje czekać na jakąś panikę kończącą ruch.
Zapraszam do dzielenia się własnymi przemyśleniami :)
zdrówka
Topix