Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
ad... napisał(a):Może to nazbyt śmiała koncepcja ale czy nie uważacie, że dwaj gracze widoczni na koncentracji pozycji na fw20 są po tej samej stronie (L)?
queba napisał(a):Dobry wieczór śmietanko trejderów :)
queba napisał(a):Cze Olaf :)
Wchodzę...
Patrzę...
myślałem, że czegoś się dowiem...
queba napisał(a):myślałem, że zapakuję się z Wami na jakiś dłuższy rollercoster :)
Od miesiecy od bandy do bandy...nudy... wszyscy trendowcy wykończeni...
widzisz jakąś nadzieje na rychłe wybicie z tego klinczu?
queba napisał(a):Ja spokojnie czekam na jasny sygnał :)
queba napisał(a):Nie dziwię się. Można postradać zmysły. Rynek się zmienił. Czasy się zmieniły a imo będzie jeszcze gorzej.
Ja spokojnie czekam na jasny sygnał :)
dushek napisał(a):albo będzie drobne odreagowanie, albo WIG20 poleci 60-80pkt w okolice 2150.
Jak to gorzej? Dla mnie to lepiej, że ceny akcji są stabilniejsze. Szerokie wahania są nieracjonalne i trudne do przewidzenia. Stabilna cena akcji, to mniejsze ryzyko i łatwiejsza ocena generowanej gotówki z zysków firmy.
adamlee napisał(a):dushek napisał(a):albo będzie drobne odreagowanie, albo WIG20 poleci 60-80pkt w okolice 2150.
samo odjęcie dywidendy z KGHM jutro skoryguje wig20 o 2,6% czyli do 2160.
queba napisał(a):Miałem na myśli futa. Ceny akcji stabilniejsze od futa - zgadza się, ale ile jest tych spółek? Jakiś czas temu przeglądałem wszystkie wykresy spółek z GPW i do dłuższej obserwacji wytypowałem zaledwie 12 - bez AF, które mogłyby w najbliższym czasie dać sygnał do kupna. Następnie zrobiłem rozeznanie w indeksach (przede wszystkim na interwale weekly) a tam jest mała tragedia. Dlatego spokojnie czekam.
inwestor napisał(a):To i tak wytypowałeś więcej niż ja. I to wystarczy. Po co kupować inne?
A granie futem, to dla mnie nie jest dobre. Nie mam systemu, a siedzenie nad wykresami jest nudne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości