WIG20 kreska dzienna :
Z aktualnych zagrożeń jakie widać na wykresie to mamy zarys formacji niższego szczytu . Po odpaleniu tej formacji zaistnieje coś co może być pułapką na misia w postaci potencjalnej flagi pro-wzrostowej.
Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
karnak napisał(a):Na S&P wsparcie kanałowe przebite, ale na DJIA nie:
Major napisał(a):karnak napisał(a):Na S&P wsparcie kanałowe przebite, ale na DJIA nie:
Świetny rysunek SP. Sytuacja zrobiła się bardzo poważna, bo w czwartek i piątek nie dali rady wrócić ponad linię. Standardowo w takich przypadkach tłum widzi podwójny szczyt a grubas pakuje L'ki, odcinając S. Negacja podwójnego szczytu to bardzo silny sygnał kupna. W takim wypadku nowe szczyty b. prawdopodobne. Moim zdaniem muszą już teraz wrócić nad linię bo będzie poziamiatane.
karnak napisał(a):Dla WIG20 można pokusić się o taką średnioterminową prognozę:
george napisał(a):karnak napisał(a):Dla WIG20 można pokusić się o taką średnioterminową prognozę:
ja jeszcze takim optymistą nie jestem,
najpierw chyba małe cofnięcie do 2340 jeśli tylko korekta płaska, lub 2280 (jeśli podwójny szczyt) a potem jak najbardziej za wzrostami jestem, nic na razie nie neguje średnioterminowego wzrostu
inwestor napisał(a):Nie widzicie, że trend od roku jest horyzontalny?
Trend is your friend.
george napisał(a):P.S. WIG wybił z tego horyzontu.
george napisał(a):to krótkoterminowo mieliśmy kilka razy spore, dynamiczne wzrosty i spadki na których można było stracić czy zarobić duże pieniądze,
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości