peterd napisał(a):Witam wszystkich. Mam pytanie do gracza444. Jeżeli to nie tajemnica proszę o wskazanie jak wyznaczasz poziomy na FW20 ( konkretnie chodzi mi o ostatnie zakresy - linie czerwone i zielone). Z góry dziękuję.
peter na to nie da sie odpowiedziec jednym zdaniem ,, jest wiele wskaznikow na ktore trzeba zwracac uwage ... kolor lini kanalowych nie ma w tym przypadku znaczenia , stosuje rozne kolory aby odroznic rozne kanaly czy formacje . przede wszystkim trzeba zwracac uwage na szczyty i dolki poprzednich fal wzrostowych , rowniez przydatne sa zniesienia fibo czy pivoty , dlugosci fal dojscia do kanalow czy formacji , wstega bolingera , zwracam rowniez uwage na takie zabawki jak macd czy rsi , choc musze powiedziec ze najbardziej przydatne w dluzszych ruchach sa srednie kroczace , ja do tego wykozystuje 20 i 50 na m15 podpieram sie rowniez 100 . liczenie fal tez jest pomocne jak sie umie liczyc
do 5 bo czasami piatka moze byc 7 , 9 czy 11, na formacje swiecowe najmniej zwracam uwage , jezeli juz to na duzych interwalach bo sa czesto mylace , ale jak chcesz to masz
http://maklerblog.pl/10-najskuteczniejs ... wiecowych/