topix napisał(a):Zwracam uwagę na możliwą strukturę ruchu podobną do wydarzeń z czerwca.
Załącznik wig20_d.png nie jest już dostępny
zdrówka
Topix
Witam i gratuluję wszystkim ktorzy pocisneli to S i nie oddaja zyskow grajac S na aktualnych wzrostach ...
Mi tez wyglada na to, ze pod pretekstem OFE ten sam kapital robil strzał jak w czerwcu, ale do zebrania nie było już tak dużej podaży i szybko poszlismy w gore / bez konsolidacji i strzału wolumenu w gore. Zreszta w moim portfelu akcyjnym robilem taka sama akcje jak w czerwcu na mWIG / sWIG (natabene mWIG dobrze wyprzedzil w20 w tym ruchu)... nie ryzykuje znacznej utraty zysku i wyskakuje na konsole zamiast przetrzymywac do wyjasnienia - za duze zmiany sentymentu. Teraz znowu zakupy sie szykuja - niestety te same papiery kupuje drozej niz sprzedawalem na poczatku konsoli, ale wazniejsze dla mnie ryzyko i ochrona zysku niż stres w konsoli za +2-5% dodatkowego zysku.
Tak czy siak, znowu dotknelismy dolnej bandy wiecznej konsolidacji :) a ze swiat gra cos innego, to jedziemy winda w gore, oby jak najdluzej. Dzisiaj nawet rzucil mi sie ORGR w oczy, nie gram na te formacje ale coby bessa za szybko w glowach sie nie rodzila :)