10.09.2014 - komentarze na środę

Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych

Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol

Czy WIG20 w dniu 11.09.2014r.

Ankieta zakończyła się 2014-09-11, 10:00

wzrosnie?
0
Brak głosów
spadnie?
0
Brak głosów
pozostanie bez zmian +-0,25%?
0
Brak głosów

Razem głosów : 0

Re: 10.09.2014 - komentarze na środę

Postprzez kamilg » 2014-09-10, 17:55

Po głębszym przemyśleniu sprawy, przyszła mi do głowy jeszcze taka opcja:
fw20_1.png

Ta jedynka niższego rzędu na upartego da się rozpisać jako impuls, choć niezbyt wyraźny.
Ten klin rozszerzający, który w trakcie sesji na gorąco rozpisałem oraz klin, o którym wspominasz andy, to są w trochę kiepskim miejscu, bo klin powinien być raczej kulminacją pewnej struktury z wyraźnym trendem, a korekta płaska pędząca do takich nie należy. Formalnie może on wystąpić w fali c, ale jak to pisze Pretcher, że "występuje on, gdy cena zajdzie za szybko i za daleko", a korekta płaska to boczniak, więc lepiej robić inne założenia, jeśli to tylko możliwe.
Myślę, że ta struktura "niby-klina spadkowego" powinna zamienić się w hiperbolę, o której pisze tomi. Jutro z rana powinniśmy lecieć na przysłowiowy pysk.
Ale jeśli nic takiego nie nastąpi, to należy mieć na uwadze opcję z powyższego wykresu. Jeśli komuś będzie bardzo zależeć na podtrzymaniu obecnych poziomów dłużej z uwagi na wygasanie serii to może wyrysować taką strukturę. Dałoby to też bardzo symetrycznego rggr-a z klasycznej AT.
Rolowanie już coraz śmielej się zaczyna. Dziś na serii grudniowej przybyło prawie 2 tys. sztuk http://stooq.pl/q/f/?s=fw20
Sam sobie sterem, żeglarzem, okrętem.
Awatar użytkownika
kamilg

Dołączenie: 2007-11-17, 16:32

Poprzednia

Powróć do Komentarz po sesji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości