Która sieć stacji paliw ma najlepszy program lojalnościowy

Dyskusja o inwestowaniu w kontrakty terminowe

Która sieć stacji paliw ma najlepszy program lojalnościowy

Postprzez Sheetty » 2015-01-26, 10:50

Witam.

Każdy z nas wydaje sporo gotówki przy kasie na stacji paliw. Ja osobiście tankuje zazwyczaj w róznych miejscach, zależnie od tego, kiedy pokaże sie rezerwa - wybieram stację do której mam blizej. Jednak podsumowujac wydatki na paliwo, postanowiłem przyłączyc sie do jakiegoś programu lojalnościowego, zeby moć dostać cokolwiek w zamian za moje pieiądze zostawione przy dystrybutorze. Pozatym zaczeło mnie denerwować że ekspedientki nabijają sobie swoje konta punktowe za moje wydatki, w sytuacji gdy ja nie jestem członkiem programu na danej stacji.

w związku z tym, która waszym zdaniem stacja paliw oferuje najlepszy program lojalnościowy. Gdzie stosunkowo łatwo zdobyć gadżety lub zniżki, i nie trzeba punktów zbierać przez lata na prezent w postaci długopisu.

Jakie są wasze doświadczenia z programami lojalnościowymi, a może wogole nie warto zaprzątać sobie tym głowy?

pozdro i licze na wpisy
Sheetty

Dołączenie: 2015-01-26, 10:44

Re: Która sieć stacji paliw ma najlepszy program lojalnościowy

Postprzez olaf » 2015-01-27, 01:13

Myślę, że żadna z dużych sieci typu Orlen/Lotos/BP, do czasu aż wprowadzą realne % zniżki na litr paliwa w zamian za lojalność.
Supermarkety już to częściowo robią na swoich stacjach przy centrach handlowych.
Pozdrawiam... Olaf

"Trade What You See, Not What You Think"
"When the facts change, I change my mind - what do you do, sir?"
Awatar użytkownika
olaf

Dołączenie: 2006-06-21, 20:23

Re: Która sieć stacji paliw ma najlepszy program lojalnościowy

Postprzez wlodek76 » 2016-01-14, 15:28

Najlepiej liczyć wartość jednego punktu w każdym programie. Dla obliczenia trzeba oczywiście brać obniżki na paliwo w każdej sieci, ponieważ inne rzeczy z katalogu są zbyt drogie. Przecież na stacji paliw kupujemy paliwa, a nie namioty, AGD i t.d.
Według moich obliczeń najlepszy program VITAY na ORLEN. Ostatnio dają obniżkę 20 gr/l za 60 punktów, czyli cena 6 punktów to 2 gr, właśnie 6 punktów naliczają za każdy litr zakupionego paliwa. Czyli od razu mamy obniżkę 2 gr/l, dodatkowo za przystąpienie do programu naliczają 700 punktów, za tankowanie jednorazowo 30 l - 200 punktów, za ocenę obsługi na stacji kolejne 200 punktów.... Obliczyłem, że program VITAY daje oszczędności nawet do 5 gr/l, oprócz tego, że Orlen nie jest drogi, a stacje możemy znaleźć prawie wszędzie.
wlodek76

Dołączenie: 2016-01-14, 15:16

Powróć do Futures

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość