Miejsca na dalsze fluktuacje robi się niewiele (czewrone strzałki i kreski trendowe) tzn czas decyzji zbliża się nieubłaganie. Strona przegrana/nie wskoczona do pociągu/czekająca na sygnał będzie pompować ruch :) obecna dynamika coraz mniejsza więc i na wykresie pojawiły się dywergole w interwale 1h wskazujące na oczekiwaną przez wszystkich zwałkę :) chyba że przekopiemy się górą na co _w tej chwili_ zupełnie się nie zanosi.
Dzięki uprzejmości analityków Domu Maklerskiego Banku BPS mamy szansę zapoznania się ze świeżutkim stanem portfeli akcyjnych z miejscowego ogródka w które aktualnie zapakowały się OFE-rmy i w związku z tym sugestię co z listy ma jakieś szanse na ewentualną pompę z tej strony :)
rozumie ktos tę zagrywkę z przed chwili? sinobrody walnął krótkimi... ale lop spadł! I tego kurczę nie chwytam... pis scriptum pisze ładnie "sinobrody " zeby nie było : żem rasista i takie tam ...
Ostatnio edytowany przez jkar1, 2015-02-11, 15:42, edytowano w sumie 1 raz
poza tym to nie wydaje mi się, żeby to była falszywka- jeżeli ktoś obserwuje stale podczas sesji transakcje spółek z wig 20, to wczoraj było widać co sie działo z akcjami peo, który bardzo podobnie chodzi z indeksem bazowym wig 20
chyba znalazłem wytłumaczenie... "sino..."nabrał do drugiej kieszeni longów a potem je gwałtownie sypnął... no i mamy efekt wyrwanej z pod stóp deski... No to mamy spadki przez co najmniej 2 kolejne dni.! ( chtnie przyjmę jakis zakład :) )
Od wielu miesięcy ten sam scenariusz. Jak odpadniemy od lini trójkąta i przebijemy ostatni dołek to najniższy wymiar kary to cirka 1820 ale wg mnie polecimy ze 100-200 pkt niżej.
Cenne spostrzezenie... Co prawda opór na 4,254 jest na tyle silny ze nawet " siny"( sor ze tak w skrócie) przy srodkach przyznanych mu na warszawkę musi sie z nim liczyc.
wymiar kary Pozdrawiam[/quote] eee. tu nie chodzi o zaden wymiar czy tez technikę ... Mając bliskoodpowiednio mniej niz połowę otwatrych pozycji - gra się przeciwko większosci na przeciwnych pozycjach. Ot taki szwagroski banał... Pis scriptum :) Ten scenariusz z powodzeniem jest stosowany nie tylko w warszawce ...
Ostatnio edytowany przez jkar1, 2015-02-11, 16:32, edytowano w sumie 1 raz