może wyjść z tego formacja harami, bądż indide bar (jak kto woli) myślę , że dziś bazowy podejdzie pod 340 jako r€ch powrotny do przebitej lini trendu i powinniśmy mieć jeszcze zejście-----ale to są przypuszczenia
Na Dax piękne dywergencje i Macd 2 dni temu pokazał sygnał sprzedaży. Dzisiejsze reakcje giełd to wg mnie chwilowe zauroczenie spotkaniem w Mińsku..i co dalej (Kijów podaje, że przez granice nadal przechodzą rosyjskie wojska 50 czołgów i ponad 40 wyrzutni rakiet)..znowu dajemy sie nabierać politykom, a "duży" zyskuje czas do ewakuacji. Jeżeli dzisiaj wrócimy do poziomów neutralnych to nie będę miał wątpliwości co do kierunku dalszego.
poza tym dywergencje mogą zanegować, za to świeczka dzienna na spx tak sobie wygląda, więc myślę ,że jeszcze z 2 dni możemy oglądać takie sesje jak ostatnio i kierunek wciąż jest nie wiadomy
Zobaczymy jak będzie-obroty również mnie nie napawają optymizmem- Po pamiętnej sesji we wrześniu 2014 po pierwszym zawieszeniu broni na Ukrainie mieliśmy olbrzymie obroty i wzrost o 60pkt w górę... Cały czas wygląda to mizernie zarówno spadki jak i wzrosty są do d...
Onichimiuk rozpatruję dywergencje w ramach prawdopodobieństwa i jest dla mnie mało prawdopodobne zanegowanie dywergencji niż pójście zgodnie z ich kierunkiem co nie wyklucza ich zanegowania.
W ZASADZIE TO MASZ RACJE Z ZANEGOWANIEM DYWERGENCJI, TAKIE RZECZY TYLKO W USA... KURDE WCIĄŻ JEST SZANSA NA TO HARAMI, KTÓRYCH W OSTATNIM CZASIE MIELIŚMY NIESPOTYKANIE WIELE, MI OSOBIŚCIE TO DÓŁ ALE CHOLERA GO WIE CO Z TEGO WYJDZIE
Tradycyjnie kluczowe rozstrzygnięcia będą w ostatnich 2-3 tygodniach przed rozliczeniem. Jeśli nic szczególnego się nie zadzieje w otoczeniu np. wyjście Grecji z Euro czy coś to jeszcze pobujają przez jakiś czas.
Zmiana bazy między wig20 a fw20(względem bazowego to fw powinno się zamknąć 4x), lop dość mocno w gorę, złotówka umacnia się względem euro, wygląda na to, że peo zrealizowało wczoraj ruch powrotny do przelamanej linii przed kontynuacja. Szykuje się ruch i trochę mi to wzrostami zalatuje, sam juz niewiem...