przez noob » 2015-09-30, 12:03
Andy
nic tworczego jesli chodzi o wskazniki,najwazniejsze to rsi i macd(nie slubkowy a z przecieciami) zerkam stocha wolnego.cci i momentum do dywergoli.ze srednich na kazdym wykresie ema20 i sma50.zerkam ema200 rowniez na wiekszych.odchylenie od nich do ceny po duzym ruchu.np teraz fw ma 13% dax 14% janko 13%.kiedy dax mial 123xx mial 19% .polecam progeam monte carlo na ktorym mozna robic testy,przemielilem wszystkie mozliwe srednie czy ema,sma,lsma o kazdej wartosci.setki wskaznikow.ktora srednia komp wypluł jak najbardziej odwzorowywujaca co bylo a moze byc? nie raz dawalem rys czy opisywalem w abc.do tego oczywiscie głowne kreski.fibony zerkam a najwazniejsze zasiegi i wskazniki ponad wszystko.w amisiu mam np v-shap czyli swieczke mam ustawiona na 5k korkow na fw i dopiero ja zamyka po przemieleniu tej ilosci + 2 inne wskazniki pod siebie poprawione.to tak chyba w skrocie.wiadomo zerkam czy poszla fala 5tka czy abc ale to po rochu nie bawie sie w zgadywanie przyszlosci.zadne 3wxb2y5 itp.to pozostawiam innym.nie wiem co tu dodac ,chyba tak ogolnikowo na tyle.oczywiscie statystyki npp trix dzienny do fw jak pada sygnal na nim to od razu a jesli pierw w dol to nawrotka ceny do min poziomu padniecia sygnallu ,choc na chwile .i inne takie.nie raz juz opisywalem w abc czy dawalem rys jesli czytałes w miare uwaznie.pozdrawiam