jaki język programowania do tworzenia automatów lub półautom

Tematem tego forum są systemy transakcyjne, zasady ich tworzenia i testowania, gotowe formuły.

Moderator: frodo

jaki język programowania do tworzenia automatów lub półautom

Postprzez jacekdawi » 2016-04-22, 22:57

Witam

Napisałem jeden system transakcyjny w excelu, ale zajeło mi to zbyt dużo czasu.

1.Mam pytanie, jaki język programowania pozwala na sprawne i przejrzyste pisanie systemów transakcyjnych, oraz ich automatyczne i SZYBKIE testowanie dla wielu wariantów (wiele ustawianych parametrów) na danych historycznych (notowania dzienne dla futures na indeksch giełdowych)?

2.Czy można pisać takie systemy na własnym komputerze i potem ewentualnie uruchomić na stronie brokera?

To nie musi byc koniecznie automat i uruchamianie u brokera, moze byc półautomat ktory daje mi sygnał dla notowań w nastepnym dniu.
WAŻNE ŻEBY JĘZYK PROGRAMOWANIA BYŁ ELASTYCZNY I POZWALAŁ NA TOWRZENIE DWOLNYCH I PRZEJRZYSCIE ZBUDOWANYCH SYSTEMÓW TRANSAKCYJNYCH

3.Jakiego brokera polecacie?
jacekdawi

Dołączenie: 2016-04-22, 22:47

Re: jaki język programowania do tworzenia automatów lub półautom

Postprzez endriu » 2016-04-24, 13:49

jacekdawi napisał(a):Witam

Napisałem jeden system transakcyjny w excelu, ale zajeło mi to zbyt dużo czasu.

1.Mam pytanie, jaki język programowania pozwala na sprawne i przejrzyste pisanie systemów transakcyjnych, oraz ich automatyczne i SZYBKIE testowanie dla wielu wariantów (wiele ustawianych parametrów) na danych historycznych (notowania dzienne dla futures na indeksch giełdowych)?

2.Czy można pisać takie systemy na własnym komputerze i potem ewentualnie uruchomić na stronie brokera?

To nie musi byc koniecznie automat i uruchamianie u brokera, moze byc półautomat ktory daje mi sygnał dla notowań w nastepnym dniu.
WAŻNE ŻEBY JĘZYK PROGRAMOWANIA BYŁ ELASTYCZNY I POZWALAŁ NA TOWRZENIE DWOLNYCH I PRZEJRZYSCIE ZBUDOWANYCH SYSTEMÓW TRANSAKCYJNYCH

Afl dla platformy amibrokrer, oraz mql dla platformy Mt4.
Pozdrawiam
Endriu
Awatar użytkownika
endriu

Dołączenie: 2010-09-30, 19:41

Postprzez jacekdawi » 2016-04-24, 21:55

W internecie piszą dobrze o Amibrokerze.
ale czy oprócz angielskiej jest też dostęona polska dokumentacja. a może jakies aktualne strony www. Z pomocą techniczną?

A może znacie inny równie dobry język do programowania dowolnych systemów transakcyjnych i szybkiego ich testowania (futures indeksy), który to język miałby dokumentację lub bogatą literaturę w języku polskim?
jacekdawi

Postprzez endriu » 2016-04-24, 22:25

jacekdawi napisał(a):W internecie piszą dobrze o Amibrokerze.
ale czy oprócz angielskiej jest też dostęona polska dokumentacja. a może jakies aktualne strony www. Z pomocą techniczną?

A może znacie inny równie dobry język do programowania dowolnych systemów transakcyjnych i szybkiego ich testowania (futures indeksy), który to język miałby dokumentację lub bogatą literaturę w języku polskim?

Rafał Wysocki
https://www.youtube.com/user/TwojeZyskiNaGieldzie/videos

YahooFinance/amibroker-pl
https://groups.yahoo.com/neo/groups/amibroker-pl/conversations/messages
Pozdrawiam
Endriu
Awatar użytkownika
endriu

Postprzez jacekdawi » 2016-04-25, 16:19

Czy oprócz testowania systemów transakcyjnych, amibroker nadaje się do stosowania matematycznej analizy statystycznej wykresów (danych), czy ma jakies funkcje do takiej analizy statystycznej,czy tez trzeba i można je stworzyć samemu.
jacekdawi

Postprzez endriu » 2016-04-25, 18:50

jacekdawi napisał(a):Czy oprócz testowania systemów transakcyjnych, amibroker nadaje się do stosowania matematycznej analizy statystycznej wykresów (danych), czy ma jakies funkcje do takiej analizy statystycznej,czy tez trzeba i można je stworzyć samemu.

Osobiście nie widziałem na Amibrokerze matametycznych analiz statystycznych, i nie wiem czy da radę je robić w tym programie. Wartało by o to zapytać osobiście Pana Janeczko (twórca amibrokera) na Yahoo finance.

Natomiast wiem, że statystyczne analizy w oparciu o Exella wsprzęgnięte w Metastocka przeprowadzał swego czasu (trochę nieaktywny ostatnio) kolega Darkh:

Albo byk albo odwyk
http://darkhest.blogspot.com/
http://ifutures.pl/darkh-u2279.html

Spróbuj może do niego zamejlowac aby dowiedziec się wiecej.
Pozdrawiam
Endriu
Awatar użytkownika
endriu

Postprzez bukaka » 2016-07-24, 17:22

Pana Janeczko twórca amibrokera niestety nie odpisuje na emaile :(
bukaka

Dołączenie: 2016-07-24, 17:11

Postprzez Kirił » 2016-08-18, 19:46

Mi również nie odpisał ;/
Kirił

Dołączenie: 2016-08-18, 18:27

Powróć do Systemy transakcyjne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości