01.08.2016 - komentarze na poniedziałek

Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych

Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol

Czy WIG20 w dniu 02.08.2016r.

Ankieta zakończyła się 2016-08-02, 10:00

wzrosnie?
4
80%
spadnie?
1
20%
pozostanie bez zmian +-0,25%?
0
Brak głosów

Razem głosów : 5

Re: 01.08.2016 - komentarze na poniedziałek

Postprzez matseus » 2016-08-01, 17:19

jacek2978 napisał(a):
matseus napisał(a):Bierzcie EL, prezes pokazał kierunek. Ja już pobrałem małe el po 1863, gdyby w razie spadło, będę dobierał. Megawsparcie to 1730. Eski zamknąłem średnio po 1765 - 30 pkt zysku na pozycji.

widze ze ladnie wychodzi twoje obstawianie takie zyski hmmm dobry jestes

Na tym forum nazwano mnie antywskaźnikiem swego czasu, ale to nieważne?

Czy dobry? Latami patrzyłem w wykresy, oglądałem zastanawiałem się bez jakiegoś specjalnego systemu, lata wydawało mi się, że to bezsensu, ale zdobywałem doświadczenie, to bezcenne. Sam zauważam u siebie poważne wady. Najpoważniejsza to to, że nie jestem gotowy na to, by być bogatym, a to jest kluczowe. Powiem coś bluźnierczego, ale dochodzę do etapu w którym przeszkadzają mi wszelkie informacje, one są zupełnie zbędne, gdyż kto ma wiedzieć ten wie kilka dni, jeśli nie miesięcy wcześniej, reakcja ludu na decyzje wydarzenia to często tylko szumy. Nie chcę być niegrzeczny, ale częste oglądanie forów internetowych też przeszkadza, część błędów bierze się właśnie stąd, ale i z drugiej strony człowiek nie jest w stanie wszystkiego dostrzec na wykresie. Stosuje ogromną prostote - jak w epoce kamienia i cierpliwość. Z prostotą nie ma problemu, ale z cierpliwośćią i konsewkencją owszem.

Czy emocje szkodzą? Tak szkodzą jak i pomagają. Każda decyzja może mieć plusy i minusy, stąd nie odrzucam emocji, staram się nimi kierować. Zazwyczaj nie gram z trendem, nie potrafię. Gdy jest trend, szukam jego końca... W tym roku miałem około 120 - 130 pkt obsuwy, czyli na pozycję około 2 600 złotych i pozycje zamknąłem z zyskiem... Pieniądze które zarobiłem są ni w 5 ni w 10. Nie wiadomo co z nimi zrobić, za mało by poważnie zabezpieczyć przyszłość i za dużo by zużyć na zabawę. Więc moja ocena moich poczynań, to 3+.
matseus

Dołączenie: 2009-02-22, 21:20
Miejscowość: Chujmiętki

Re: 01.08.2016 - komentarze na poniedziałek

Postprzez Major » 2016-08-01, 17:59

matseus napisał(a):
Major napisał(a):Harmonia 1:1 na 1753 póki co zadziałała, lecz odbicie mizerne... Ustawiam się niżęj na L i lecę na plażę:)

Majorze, ostatnio odbicie też mieliśmy mizerna, a później zahaczyliśmy o 1820.

Więc postoję z boku. Nie ma ciśnienia, kiedy indziej załaduję tłustą L:)
Major

Dołączenie: 2007-11-26, 08:53

Poprzednia

Powróć do Komentarz po sesji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości