01.08.2016 - komentarze na czwartek

Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych

Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol

Czy WIG20 w dniu 02.09.2016r.

Ankieta zakończyła się 2016-09-02, 10:00

wzrosnie?
0
Brak głosów
spadnie?
3
100%
pozostanie bez zmian +-0,25%?
0
Brak głosów

Razem głosów : 3

Re: 01.08.2016 - komentarze na czwartek

Postprzez ryztyz » 2016-09-01, 20:21

prezes102 napisał(a):
ryztyz napisał(a):
prezes102 napisał(a):
jacek2978 napisał(a):pelnia wyznaczyla kierunek dół
gruby ciagnie 1680 brawo moje 10 konikow jest mu za to wdzieczne :-/

E tam! Spójrz na USA i DAX - już odbijają. Jutro u nas kolejna, tym razem udana, próba ataku 1 800. Zmiana kodu na dłużej. Dzisiejsza sesja to podpucha - gimbaza poszła do szkoły, więc im stopy poczyścili i innym leszczom, co grali pod strojenie okienek! :-D

Oj. Prezes. Dolaczyles do ifutures w 2007 roku, a emocje nadal graja u Ciebie pierwsze skrzypce...usiaki dopiero zaczynaja spadki...jutro koniec tygodnia i byk jest w totalnej defensywie. W tym momencie to mis ma wiecej argumentiw w reku.

Druga bajka to taka ze juz wkrotce czeka nas taka bessa jakiej swiat nie widzial od dekad a to wszystko dzieki banksterom centralnym

Hm, a kreski karnaka mówią co innego. Mój system również. Nawet Lem ma eL. To jak to z tą bessą? Też uważałem wczoraj, że będzie padaka. Ale dziś zamiast minus 5, jest ledwie minus 2. Co to za Miś? Popierdułka jakaś... Byk dziś się zbroił, do rozliczenia 1 900, albo nie jestem Prezes! :-D
f

prezes.
przeczytaj dobrze ostatni wpis/komentarz do systemu Lema...najlepiej kilka razy
Awatar użytkownika
ryztyz

Dołączenie: 2012-08-19, 12:14

Postprzez prezes102 » 2016-09-01, 21:01

Łapię, ale to nie zmienia faktu, że omijając szum i emocje (ja już tak mam :roll: ), stop jest na poziomie 1 744. To dużo niżej, niż dzisiejsze minimum. Jeśli się utrzyma, warto jutro jeszcze mocniej dobrać eL, by oddać po 1 900 - 2 000. Jak zobaczę sesję na minus trzy w USA, to zmienię zdanie. Obecnie sądzę, że warto u nas kupować, mimo dzisiejszej drobnej słabości Byczka...
prezes102

Dołączenie: 2007-11-04, 00:44
Miejscowość: Chrząszczyrzewąszczyce, powiat Łękołody

Postprzez Młody » 2016-09-01, 21:09

Prezes, zdajesz sobie sprawę, że łapanie dołków i uśrednianie strat to są najbardziej patologiczne błędy jakie można popełnić? Ja w ten sposób zbankrutowałem kiedyś ze trzy razy. Codziennie mamy nowe minima, może jutro się odmieni i złapiesz ten upragniony dołek, ale kolejne 10 razy stracisz i oddasz z nawiązką te kilka %. Realia są takie, że jeżeli ktoś gra krótkoterminowo, no to jest ładny trend spadkowy. Nie ma żadnych symptomów zmiany trendu. W zasadzie jestem pod wrażeniem, kiedy patrzę na Twoją datę rejestracji na forum.

Wracając do orlenu.

wig paliwa.jpg

Wystarczy poczekać na wybicie indeksu z tej prostej konsolidacji. Zysk jest raczej pewny o ile ktoś będzie na tyle cierpliwy, żeby trzymać kontrakty przez powiedzmy pół roku. Kontrakty teraz są względnie mało płynne, ale po wybiciu lop wzrośnie kilkukrotnie i kupno/sprzedaż kontraktów za 100 tysięcy nie powinno być problemem.
Młody

Dołączenie: 2016-09-01, 14:39

Postprzez prezes102 » 2016-09-01, 21:38

Młody napisał(a):Prezes, zdajesz sobie sprawę, że łapanie dołków i uśrednianie strat to są najbardziej patologiczne błędy jakie można popełnić? Ja w ten sposób zbankrutowałem kiedyś ze trzy razy. Codziennie mamy nowe minima, może jutro się odmieni i złapiesz ten upragniony dołek, ale kolejne 10 razy stracisz i oddasz z nawiązką te kilka %. Realia są takie, że jeżeli ktoś gra krótkoterminowo, no to jest ładny trend spadkowy. Nie ma żadnych symptomów zmiany trendu. W zasadzie jestem pod wrażeniem, kiedy patrzę na Twoją datę rejestracji na forum.

Wracając do orlenu.

wig paliwa.jpg

Wystarczy poczekać na wybicie indeksu z tej prostej konsolidacji. Zysk jest raczej pewny o ile ktoś będzie na tyle cierpliwy, żeby trzymać kontrakty przez powiedzmy pół roku. Kontrakty teraz są względnie mało płynne, ale po wybiciu lop wzrośnie kilkukrotnie i kupno/sprzedaż kontraktów za 100 tysięcy nie powinno być problemem.

Ewidentnie widać, ze wybije górą. Co Wy z tą datą rejestracji? A może kupiłem sobie nicka i gram od kilku miesięcy? :-D
prezes102

Dołączenie: 2007-11-04, 00:44
Miejscowość: Chrząszczyrzewąszczyce, powiat Łękołody

Poprzednia

Powróć do Komentarz po sesji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości